14:18 09.05.2019

У Запоріжжі червонопрапорну колону "Полку Перемоги" знову очолили проукраїнські активісти з державними прапорами

2 хв читати
У Запоріжжі червонопрапорну колону "Полку Перемоги" знову очолили проукраїнські активісти з державними прапорами

Головним проспектом Запоріжжя пройшла червонопрапорна колона "Полку Перемоги", яку традиційно очолили патріотично налаштовані запорожці з державними прапорами України та проукраїнськими гаслами.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", в четвер на площі Маяковського на акцію "Полк Перемоги", організовану екс-главою запорізької організації "Партії регіонів" Андрієм Івановим, прийшло близько 1 тис. запорожців. Частина з них була з червоними прапорами Перемоги та фотографіями родичів, загиблих під час Другої світової війни.

Водночас на площі зібралися їхні ідеологічні опоненти з державними прапорами та іншою символікою України, серед яких були активісти патріотичних організацій, волонтери, ветерани Збройних сил України.

Обидві колони одночасно рушили центральним проспектом Запоріжжя в бік Алеї Слави. Жовто-блакитна колона очолила процесію, а червонопрапорна ішла за нею. При цьому правоохоронні органи не допустили повного злиття колон (як це було в Запоріжжі 9 травня минулого року), розділивши учасників двох акцій кордонами поліції та Нацгвардії.

Біля Алеї Слави учасники "Полку Перемоги" з піснями воєнних років пройшли через коридор із представників патріотичної акції, які тримали фотографії воїнів Збройних сил України, загиблих на Донбасі, а також співали гімн України та українські пісні.

При цьому учасники обох колон не проявляли агресії, хоча вступали одне з одним у словесні перепалки. Обидві сторони безперешкодно провели свої мітинги на Алеї Слави.

Представники "Полку Перемоги" заявляли, що вимагатимуть повернення імен радянських воєначальників декомунізованим вулицям Запоріжжя і не допустять "переписування історії країни".

У свою чергу проукраїнські активісти під час свого мітингу зазначили, що схиляються перед пам'яттю воїнів Другої світової війни, які загинули "хоча за радянську, але за Україну". Також запорізькі історики розповідали присутнім історичну правду про ту війну.

"Українці поклали мільйони своїх життів за перемогу. Радянські командири гнали "чорносвитників" просто на ворожі кулемети. Є дані, що німецьким кулеметникам потім організовували санаторне лікування психіки, тому що ті вбили стільки людей, вигнаних на їхні кулемети", - зазначив на мітингу запорізький історик, ветеран 79-ї бригади ЗСУ, захисник Донецького аеропорту В'ячеслав Зайцев.

Учасники обох мітингів вшанували хвилиною мовчання пам'ять загиблих у Другій світовій війні.

За правопорядком на акції стежили посилені наряди Національної поліції та Національної гвардії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару по Балаклії зросла до 10

До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

Окупанти завдали удару по вокзалу Балаклії, постраждали 7 мирних жителів - ОВА

Зеленський про закриття неба над Україною західними партнерами: Питання не "чому", а "коли"

Кількість загиблих унаслідок ворожого удару по селищу Удачному на Донеччині зросла до 3, поранені 4 - ОВА

Волонтери ТЧХУ працюють у штабі з ліквідації наслідків ракетного удару РФ у Смілі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА