15:30 09.05.2019

Клімкін обговорив із главою МЗС Данії ситуацію з 2-річною дитиною українки, яку проти волі матері утримують у данському посольстві в Києві

2 хв читати
Клімкін обговорив із главою МЗС Данії ситуацію з 2-річною дитиною українки, яку проти волі матері утримують у данському посольстві в Києві

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін повідомив, що обговорив із главою МЗС Данії Андерсом Самуельсеном ситуацію з дворічною дитиною громадянки України та громадянина Данії, якого проти волі матері утримують у данському посольстві в Києві.

"Удруге за останні два дні розмовляв зі своїм данським колегою Андерсом Самуельсеном щодо українського хлопчика Даніеля, викраденого тиждень тому в Запоріжжі, якого всупереч усім правилам і нормам утримують у посольстві Данії в Україні", - написав П.Клімкін на своїй сторінці в соцмережі Facebook у четвер.

Міністр зазначив, що сприяти сімейному примиренню - непроста справа, але зараз важливо, щоб мати змогла побачитися з дитиною.

"Зараз украй важливо, аби данське посольство вчинило по-людськи й дозволило матері побачити свого дворічного сина, а також допустило до дитини медиків. Адже це ще більше підливає масла у вогонь і без того складної ситуації. Отримав запевнення, що справа має зрушитися з мертвої точки", - зазначив П.Клімкін.

Як повідомила президент громадського об'єднання "Всеукраїнське об'єднання - Захист прав матері" Аліна Левченко на своїй сторінці в соцмережі Facebook, на початку травня хлопчика забрав від матері Анастасії, громадянки України, його батько датчанин і утримує його в посольстві Данії в Києві.

"Дворічного Даніеля батько, громадянин Данії, викрав у мами Насті в Запоріжжі й ховає дитину в приміщенні посольства Данії за адресою м. Київ, вул. Гоголівська, 2 і планує вивезти дитину за кордон. Мама не має доступу до дитини", - написала А.Левченко.

Мати Анастасія біля дипустанови домагається зустрічі з сином.

"Я не бачу свого сина вже восьму добу. Він сидить у маленькій кімнатці без жодних умов для існування такої маленької дитини. Тому я дуже прошу вплинути якось на посольство або на когось, хто може дати мені дозвіл забрати дитину в нормальні умови", - сказала мати Анастасія на відео, розміщеному на сторінці А.Левченко в соцмережі Facebook.

За словами А.Левченко, в посольстві Данії в матері хлопчика відбулася зустріч із колишнім чоловіком, проте до дитини її не пустили. Також до малюка не пустили медичних працівників, які оцінили б його стан.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА