16:26 09.05.2019

У Волинській області невідомі побили й пограбували знімальну групу луцької телерадіокомпанії

2 хв читати
У Волинській області невідомі побили й пограбували знімальну групу луцької телерадіокомпанії

У Шацькому районі Волинської області в селі Світязь невідомі напали на знімальну групу телерадіокомпанії з Луцька, побили й пограбували журналістів і пошкодили телекамеру, поліція розпочала кримінальне провадження.

Як повідомляє в четвер сектор комунікації поліції Волинської області, повідомлення про напад надійшло на лінію служби 102 напередодні ввечері близько 21:00.

"Невідомі особи завдали тілесних ушкоджень знімальній групі однієї з телерадіокомпаній із Луцька, пошкодили телекамеру й відкрито заволоділи документами та особистими речами телеоператора", - зазначено повідомленні.

На місце події виїхали керівництво та група реагування патрульної поліції, слідчо-оперативна група поліції.

Слідчі внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочинів, передбачених ч.1 ст.171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів), ч.1 ст.186 (відкрите викрадення чужого майна - грабіж) і ч. 1 ст. 125 (умисне легке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України.

Поліція проводить комплекс невідкладних слідчо-оперативних заходів, спрямованих на встановлення всіх осіб, причетних до скоєння цих злочинів, і притягнення їх до відповідальності.

У свою чергу глава Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко на своїй сторінці в соцмережі Facebook повідомив, що жертвами нападу стали журналістка телеканалу "Аверс" Марія Петручик та її колеги. "Пошкоджена телекамера, видерті посвідчення і телефони, перемотаний палець, побиті оператор та водій - такі подробиці новинного сюжету про інцидент. Розраховуємо на покарання тих, хто атакував колег. Принаймні, поліція оперативно відкрила кримінальні провадження за перешкоджання журналістській діяльності, грабіж та побиття", - зазначив С.Томіленко.

За інформацією агентства "Волинські новини", журналістам ТРК "Аверс", які в рамках редакційного завдання навідалися на день народження начальника ТОВ "Ягодин" Олександра Онікійчука, погрожували вбивством.

Коли журналісти прийшли до ресторану "Лемарк" у селі Світязь, де відбувалося святкування, до них застосували фізичну силу, заламали їм руки. Потім забрали телефони й розбили камери. Застосовуючи фізичну силу, їх вивели з території та погрожували вбивством. На місце події приїхала поліція і швидка.

Як зазначають "Волинські новини", 6 травня поляки затримали 500-кілограмову партію бурштину з Волині. За інформацією журналіста Євгена Плинського, контрабанду пропустили нібито за негласним розпорядженням начальника Волинської митниці Євгена Шелігацького. Тому журналісти ТРК "Аверс" у рамках редакційного завдання намагалися поспілкуватися з митниками й розпитати про інцидент.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

АРМА запропонувало провести експертизу картин з колекції Медведчука перед їх продажем, щоб залишити у власності держави найцінніші

У Дніпропетровській області 7 загиблих, зокрема 2 дитини, 34 постраждалих - ДСНС

У Дніпровському районі збито ворожу ракету - Лисак

"Сільпо" запустив безкоштовну доставку в Харкові

Німецька Quantum Systems відкрила завод БПЛА в Україні

G7 визначила "конкретні кроки" для допомоги Україні - Кулеба

Нардепи пропонують маркувати спеціальними написами цінники та упаковку товару, виробник якого працює в державі-агресорі

Окупанти обстріляли Білопілля на Сумщині, загинув мирний житель - Офіс генпрокурора

Боррель: Сподіваюся, вже в понеділок будуть конкретні рішення надати Україні засоби ППО, зокрема Patriot

Громадяни Словаччини зібрали майже EUR2 млн на закупівлю снарядів для України методом краудфандингу - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА