16:31 09.05.2019

В Україні в акціях з нагоди 9 травня взяли участь близько 700 тис. осіб, усі заходи минули мирно

2 хв читати
В Україні в акціях з нагоди 9 травня взяли участь близько 700 тис. осіб, усі заходи минули мирно

В Україні в акціях з нагоди Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні взяли участь близько 700 тис. людей, серед зафіксованих порушень - використання георгіївських стрічок, символів тоталітарних режимів і хуліганство.

"Загалом заходи минули спокійно й без грубих порушень громадського порядку", - повідомив спікер Національної поліції України Ярослав Тракало на брифінгу в четвер у Києві.

За його словами, наймасовіші заходи вже завершилися. Загалом в Україні відбулося понад 1400 масових заходів, найбільш масштабні - в Києві, Дніпрі, Одесі та Запоріжжі. "Участь у них, за нашими підрахунками, взяли майже 700 тисяч людей", - повідомив спікер Нацполіції.

Я.Тракало нагадав, що до забезпечення правопорядку в країні було залучено майже 22 тис. правоохоронців.

"Станом на зараз у нас є 33 зареєстровані події, пов'язані з використанням забороненої символіки ... З них 13 - за використання георгіївської стрічки", - розповів він. За всіма 13 фактами, як повідомив спікер Нацполіції, вже складено адміністративні матеріали.

Крім того, Я.Тракало розповів, що за п’ятьма фактами правопорушень із використанням забороненої символіки внесено відомості до ЄРДР, зокрема, відкрито кримінальні провадження за використання і розповсюдження нацистської та комуністичної символіки або пропаганду тоталітарних режимів.

Також, за словами Я.Тракала, зафіксовано дві кримінальні справи за статтею "хуліганство, вчинене групою осіб", одна з них - щодо подій, які сталися вранці 9 травня в Кривому Розі.

Раніше цього дня Я.Тракало повідомив, що о 6:00 ранку в Дніпропетровській області біля м. Кривий Ріг група невідомих у балаклавах закидали камінням автобуси, які їхали до м. Дніпра, внаслідок інциденту пошкоджено лобове і заднє стекла транспортного засобу.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА