20:58 09.05.2019

Трамп розчарувався в політиці своєї адміністрації щодо Венесуели

2 хв читати
Трамп розчарувався в політиці своєї адміністрації щодо Венесуели

Президент США Дональд Трамп незадоволений діями своєї адміністрації з питання кризи в Венесуелі, зокрема, позицією свого радника з питань національної безпеки Джона Болтона, повідомляє The Washington Post з посиланням на джерела.

"Президент Трамп ставить під сумнів агресивну стратегію своєї адміністрації в Венесуелі після провалу підтримуваної США спроби повалити президента Ніколаса Мадуро", - повідомляє газета.

Президент США, на думку джерел газети, не вважає, що існує швидкий спосіб домогтися зміни влади в Каракасі. За даними видання, Трамп називав Мадуро "міцним горішком". Минулого тижня Трамп скаржився, що Болтон і низка інших співробітників Білого дому недооцінюють Мадуро. Також Трампа, стверджує газета, засмутило те, що радники ввели його в оману, що Мадуро "буде легко змістити молодим опозиційним політиком" - лідером опозиції Хуаном Гуайдо.

За даними газети, Трамп симпатизує Гуайдо, однак неодноразово запитував своїх радників, чи дійсно той володіє якостями, необхідними для того, щоб перейняти владу в Венесуелі.

Кілька днів тому Трамп заявляв, що Болтон хоче втягнути його у війну. Президент вважає, що Болтон поставив його в складне становище в ситуації з Венесуелою, але, незважаючи на це, він не має наміру позбавляти свого радника з питань національної безпеки посади, розповіли джерела The Washington Post. Навпаки, Трамп рекомендував Болтону і далі концентрувати увагу на Венесуелі.

Болтон став одним із найпалкіших прихильників можливої військової відповіді на кризу в Венесуелі в адміністрації США. Трамп, навпаки, не схильний до того, щоб ініціювати будь-яке військове втручання в справи Венесуели, зазначають джерела The Washington Post.

30 квітня венесуельська опозиція розповсюдила в соцмережах відео, записане на авіабазі "Карлота", на якому лідер опозиції Гуайдо заявляє, що його підтримують численні військовослужбовці. Незабаром поблизу авіабази почалися зіткнення між військовими, які підтримують президента Венесуели Мадуро і тими з них, хто перейшов на бік опозиції.

На 1 травня Гуайдо планував старт фінальної фази "Операції Свобода", мета якої - усунення від влади М. Мадуро, проте в підсумку ця спроба не увінчалася успіхом.

Пізніше Гуайдо в інтерв'ю The Washington Post визнав, що під час підготовки акції були допущені помилки. За словами Гуайдо, була переоцінена підтримка опозиції з боку армії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА