07:48 10.05.2019

Туск у кінці травня проведе саміт ЄС з кадрових питань

1 хв читати
Туск у кінці травня проведе саміт ЄС з кадрових питань

Голова Європейської ради Дональд Туск у четвер закликав не затягувати з вирішенням питання про призначення глав інститутів ЄС, щоб забезпечити безперебійне функціонування Євросоюзу після виборів до Європарламенту.

"Я вам оголошую, що одразу після виборів до Європейського парламенту я організую 28 травня нараду, на яку будуть запрошені 28 керівників, щоб запустити процес призначення", - сказав Д.Туск у четвер на прес-конференції в румунському місті Сибіу після завершення неформального саміту Євросоюзу, присвяченого стратегічній програмі ЄС на 2019-2024 роки.

Він зазначив, що до його намірів входить провести призначення керівників інститутів ЄС можливо найбільш ефективним чином.

"Природно, що нам потрібно думати про те, щоб досконально дотримуватися норм, передбачених договором (про Євросоюз - ІФ), потрібно також дотримуватися географічної рівноваги (походження кандидатів - ІФ), а також і демографію, щоб великі країни, малі країни були представлені на найвищих рівнях", - пояснив глава Євроради.

Д.Туск підкреслив при цьому необхідність дотримуватися на керівних постах в ЄС рівноваги політичних сил і гендерної рівноваги.

За його словами, було б бажано вирішити це питання консенсусом. "Наша мета дуже проста: нам потрібні інститути, які функціонують, і які ефективні. І це причина, з якої потрібно діяти швидко і призначати нових керівників ЄС вже в червні", - заявив голова Європейської ради.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА