07:57 10.05.2019

Електронна петиція за повернення проспекту і станції метро в Харкові імені маршала Жукова набрала голоси, необхідні для її розгляду керівництвом міста

2 хв читати
Електронна петиція за повернення проспекту і станції метро в Харкові імені маршала Жукова набрала голоси, необхідні для її розгляду керівництвом міста

Електронна петиція з вимогою повернути проспекту Петра Григоренка та станції метро "Палац спорту" в Харкові імені маршала Георгія Жукова набрала 5 тис. голосів, необхідних для її розгляду міською владою.

Станом на 21:40 четверга (за менш ніж півтори доби після реєстрації) на офіційному сайті Харківської міськради за петицію проголосували 5016 чоловік.

Петиція з вимогою повернути проспекту і станції метро ім'я маршала Жукова була зареєстрована 8 травня о 12:57.

Того ж дня міський голова Харкова Геннадій Кернес заявив про готовність підтримати її.

"З проспектом, який раніше був імені маршала Жукова, а тепер генерала Григоренка - складніше. Обидва (Г. Жуков і П.Григоренко - ІФ) - гідні увічнення. Але запитайте тих небагатьох ветеранів - кого вони називали маршалом Перемоги? І, звичайно ж , його заслуги в розгромі фашизму - переоцінити неможливо", - написав Г.Кернес на своїй сторінці в Facebook.

Автор електронної петиції за повернення імені маршала Жукова проспекту і станції метро Ігор Клименко вважає, що ім'я радянського правозахисника, генерал-майора Петра Григоренка має бути увічнене в Приморському районі Запорізької області, де той народився.

"Безсумнівно, правозахисна діяльність Петра Григоренка заслуговує на повагу, але це ніяк не означає, що саме в назві харківського проспекту повинна бути увічнена його пам'ять. Пропонуємо міській раді звернутися до Приморської районної ради Запорізької області з пропозицією увічнити пам'ять їх славного земляка Петра Григоренка", - йдеться в петиції, опублікованій на сайті Харківської міськради.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА