08:36 10.05.2019

США обвинуватили китайських хакерів у розкраданні даних 78 млн людей

2 хв читати
США обвинуватили китайських хакерів у розкраданні даних 78 млн людей

У США прокуратура пред'явила обвинувачення в зломі комп'ютерних систем громадянину Китаю, що діяв в складі хакерського угруповання. Обвинувачення опубліковано на сайті Мін'юсту США.

Обвинуваченим став 32-річний Ван Фуцзе і кілька його подільників. Відповідно до даних слідства, хакери зламали систему американської компанії, що надає послуги страхування, Anthem Inc., і трьох інших компаній, чиї назви не розкриваються. Використовуючи "складні методи для злому комп'ютерних мереж", хакери з лютого 2014 року працювали над отриманням доступу до їхніх даних. Зловмисники розсилали фішингові листи з гіперпосиланнями, при переході за якими на комп'ютери жертв завантажувалося шкідливе програмне забезпечення. У січні 2015 року їм вдалося зламати бази даних Anthem.

Тільки у випадку зі страховиком Anthem хакерам вдалося викрасти особисті дані 78 млн осіб. Вони отримали доступ до імен, ідентифікаційних номерів, дат народження, номерів соцстрахування, адрес, номерів телефонів, електронної пошти, інформації про зайнятість та даних про доходи.

"Оскільки постраждалі компанії негайно повідомляли ФБР про зловмисну кібер-активність, ми змогли успішно розслідувати і виявити виконавців цієї масштабної і дуже складної схеми. ФБР прагне розслідувати кібератаки, які ставлять під загрозу американську промисловість і американський народ. Як і в цьому випадку, ми і далі будемо працювати пліч-о-пліч з компаніями, щоб забезпечити справедливість", - заявив помічник директора ФБР Метт Горхам.

На початку березня WSJ повідомляла про масштабну кібератаку китайських хакерів, яка торкнулася щонайменше 27 університетів США, Канади та Південно-Східної Азії. Атаки з боку зловмисників почалися ще в квітні 2017 року, їх метою було викрадення даних про технології з запуску безпілотників з підводних човнів, а також інформації про програму Пентагону під кодовою назвою "Морський дракон", яка передбачає пуски ракет з прихованих у воді субмарин.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ у ніч на п'ятницю атакувала об'єкти енергетики, пошкоджено теплові та гідроелектростанції

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 59 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку відбито 22 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 16 ракетних і 131 авіаудар

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 14 районах скупчення сил противника

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

29 березня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Федоров представив новий комплекс дистанційного розмінування

По всій Україні - повітряна тривога через загрозу ракетних ударів

В аварії автобуса FlixBus у Німеччині постраждало дві українки

Фармкомпанія "Дарниця" приєднується до Альянсу критичних лікарських засобів ЄС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА