10:29 10.05.2019

Правоохоронці викрили злочинців, що вербували та незаконно переміщали українців через кордон

2 хв читати
Правоохоронці викрили злочинців, що вербували та незаконно переміщали українців через кордон

Співробітники оперативних підрозділів Південного регіонального управління Державної прикордонної служби спільно з іншими правоохоронними органами викрили злочинну організацію з вербування та незаконного переміщення громадян України через державний кордон, зокрема через закриті пункти пропуску, розташовані на адмінмежі з Кримом.

"9 травня 2019 року оперативні співробітники Держприкордонслужби спільно зі слідчими Національної поліції Криму, а також прокуратури АР Крим, у рамках розслідування кримінального провадження здійснили перший етап реалізації з викриття злочинної організації, яка займалася вербуванням і незаконним переміщенням громадян України через державний кордон із подальшою метою залучення їх до протиправної діяльності, пов'язаної з незаконним переправленням нелегальних мігрантів - вихідців країн Південно-Східної Азії до країн Західної Європи через акваторію Середземного моря", - йдеться в повідомленні прес-служби Держприкордонслужби України.

Під час вербування громадян України останнім повідомляли про необхідність перевезення морським шляхом мігрантів, при цьому навмисно приховувався факт наявності жорсткої кримінальної відповідальності у вищезгаданих країнах за зазначений вид діяльності. Завербованих громадян України у більшості випадків затримували правоохоронні органи Греції та Італії.

"Так, нині в країнах Західної Європи відбувають покарання близько 250 громадян України, які стали жертвами злочинних дій", - зазначили в прикордонвідомстві.

Під час реалізації було викрито організатора та пособників протиправної діяльності, які здійснювали вербування, а також організовували переміщенням громадян України через закриті пункти пропуску АР Крим до Республіки Туреччина. За вчинення кримінальних злочинів їм загрожує кримінальна відповідальність - до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

Ворог обстріляв із артилерії Куцурубську громаду Миколаївської області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА