11:07 10.05.2019

Ситник іще не зустрічався з новообраним президентом Зеленським, але готовий до такої зустрічі

2 хв читати
Ситник іще не зустрічався з новообраним президентом Зеленським, але готовий до такої зустрічі

Директор Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артем Ситник ще не зустрічався з новообраним президентом Володимиром Зеленським, але не виключає такої зустрічі, якщо буде відповідне запрошення.

Перед допитом у Генпрокуратурі в п'ятницю в Києві А.Ситник розповів журналістам, що не зустрічався з В.Зеленським.

Відповідаючи на запитання про те, чи готовий А.Ситник зустрітися з новообраним президентом, співпрацювати з ним, чи має намір піти у відставку, А.Ситник сказав: "Якщо буде запрошення від пана Зеленського, коли він стане президентом, звісно, я не виключаю такої зустрічі".

"Для НАБУ немає суттєвого значення, хто є президентом країни", - додав він.

"Що стосується моєї оцінки. Ну, як я можу давати оцінку політичній фігурі? Якщо ми говоримо про те, що ми аполітичний орган", - сказав директор НАБУ.

При цьому А.Ситник очікує, що спроби впливати на антикорупційні органи триватимуть, адже вже відома дата початку роботи Вищого антикорупційного суду України (ВАКС).

"Звісно, будуть спроби вплинути на незалежність антикорупційних органів і будуть спроби змінити керівництво", - вважає він.

Відповідаючи на запитання про те, чи піде він у відставку, А.Ситник нагадав процедуру звільнення директора Нацбюро: "Це проведення незалежного аудиту, і в разі негативного висновку аудиту можна порушувати питання про звільнення директора в стінах парламенту".

А.Ситник висловив жаль, що аудит, який має відбуватися щороку, жодного разу не було проведено.

"Якщо хтось хоче дати об'єктивну оцінку роботі НАБУ, потрібно просто виконати норми закону", - додав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА