13:01 10.05.2019

Директор НАБУ взяв час для підготовки документів, по суті допиту не відбулося

1 хв читати

Директор Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артем Ситник під час візиту до Генеральної прокуратури вирішив власноруч давати свідчення як свідок у справі про начебто втручання у вибори США і взяв час для підготовки документів.

Як повідомила прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган у п'ятницю на своїй сторінці в соцмережі Facebook, на початку допиту директор НАБУ заявив про те, що хоче давати свідчення власноручно (ч. 7 ст. 224 КПК), і для цього йому потрібен час для викладу показань власноруч і надання підтверджувальних свідчення документів.

"Заява відображена в протоколі та на цьому слідча дія завершена. Крім цього, А.Ситник зазначив про те, що на даний час при поставленні будь-яких запитань буде користуватись таким правом", - написала Л.Сарган.

За її словами, також було складено протокол про попередження щодо нерозголошення даних попереднього розслідування.

"Тобто по суті допиту не відбулося. Директор НАБУ залишив приміщення ГПУ відразу після спілкування з прокурором", - додала прес-секретар генпрокурора.

Раніше цього дня А.Ситник прибув на допит до Генпрокуратури як свідок у справі про начебто втручання у вибори президента в США.

Перед початком допиту директор НАБУ сказав журналістам: "Жодних офіційних листів або міжнародно-правових доручень до якогось правоохоронного чи державного органу США ми не надсилали, на відміну від Генпрокуратури".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА