13:04 10.05.2019

Суд підтвердив арешт підозрюваного в шахрайстві з паперами Tesla з альтернативою застави в 5 млн грн

2 хв читати
Суд підтвердив арешт підозрюваного в шахрайстві з паперами Tesla з альтернативою застави в 5 млн грн

 Київський апеляційний суд відхилив апеляційну скаргу, подану захистом підозрюваного в створенні шахрайської схеми виманювання коштів нібито для купівлі цінних паперів Tesla, і підтвердив рішення Голосіївського райсуду Києва від 16 квітня про продовження арешту до 14 червня з альтернативним запобіжним заходом у вигляді застави в 4,995 млн грн.

Як зазначено в повідомленні на сайті "Судова влада України", Баканьов В.С. підозрюється в скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 2 ч. 4 ст. 190 (шахрайство) і ч. 2 ст. 209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) Кримінального кодексу України.

Раніше повідомлялося, що за результатами слідчих дій в Одесі було затримано пару зловмисників, причетних до організації шахрайської схеми, в рамках якої було створено інтернет-сайт псевдопредставництва Tesla Motors Inc. в Україні та зареєстровано в Києві підприємства ТОВ "Тесла Груп Україна" та ТОВ "Насдак Груп Україна". Надалі на сайті було розміщено рекламу цінних паперів корпорації Tesla та зазначено, що вже більше чотирьох років "Тесла Груп Україна" пропонує фізичним особам її акції та облігації. Проте насправді жодних угод із цінними паперами зловмисники не робили, ліцензії на здійснення діяльності на фондовому ринку у них не було, а отримані від громадян грошові кошти вони привласнювали. До правоохоронних органів на лютий цього року вже звернулися 20 громадян, сума завданих збитків яким сягає $600 тис.

Голосіївський райсуд Києва наприкінці лютого обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на два місяці з правом застави Анастасії Баканьовій і її чоловікові, одночасно встановивши підозрюваним заставу в сумі 5 млн грн для кожного.

Згідно з держреєстром, власником ТОВ "Насдак Груп Україна" (Київ) є його керівник Анастасія Баканьова. До літа 2017 року компанія мала назву "Детективне агентство "Петропавлівське", її власником був Ярослав Бабицький.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА