14:06 10.05.2019

В'ятрович: Можливе перейменування харківського проспекту на честь Жукова буде порушенням закону

2 хв читати
В'ятрович: Можливе перейменування харківського проспекту на честь Жукова буде порушенням закону

 Український інститут національної пам'яті нагадав меру Харкова Геннадію Кернесу про те, що перейменування проспекту Петра Григоренка на честь Георгія Жукова є порушенням закону, повідомив голова УІНП Володимир Вятрович.

"Можливе присвоєння будь-якому об’єкту права власності (об’єкту топоніміки) у м. Харкові імені Георгія Жукова суперечитиме вимогам частини шостої статті 3 Закону України "Про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій", - написав В.В'ятрович на совій сторінці в соцмережі Facebook у п'ятницю.

Він звернув увагу на те, що законність перейменування в інших населених пунктах України об'єктів топоніміки, названих на честь Г.Жукова, в рамках виконання вимог закону про декомунізацію підтверджено рішеннями адміністративних судів, які на сьогодні набули законної сили.

"Інформуємо, що у разі вчинення Харківською міською радою або будь-якими посадовими особами органів місцевого самоврядування м. Харкова дій або прийняття рішень щодо присвоєння імені Георгія Жукова будь-яким об’єктам права власності (об’єктам топоніміки) м. Харкова Український інститут національної пам’яті буде звертатися до Генеральної прокуратури України щодо визнання відповідних дій неправомірними та скасування відповідних рішень у судовому порядку та притягнення винних осіб до відповідальності", - написав В.В'ятрович.

Як повідомлялося, 9 травня 2019 року станом на 21:40 електронна петиція з вимогою повернути проспекту Петра Григоренка та станції метро "Палац спорту" в Харкові імені маршала Георгія Жукова набрала 5 тис. голосів, необхідних для її розгляду міською владою.

Того самого дня міський голова Харкова Геннадій Кернес заявив про готовність підтримати її. "З проспектом, який раніше був імені маршала Жукова, а тепер генерала Григоренка - складніше. Обидва (Г.Жуков і П.Григоренко - ІФ) - гідні увічнення. Але запитайте тих небагатьох ветеранів - кого вони називали маршалом Перемоги? І, звичайно ж, його заслуги в розгромі фашизму - переоцінити неможливо", - написав Г.Кернес на своїй сторінці в Facebook.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА