15:32 10.05.2019

Утримуваного в посольстві Данії в Києві дворічного хлопчика оглянув український лікар - заступник міністра закордонних справ України

2 хв читати

Дворічного хлопчика Даніеля, утримуваного в посольстві Данії в Києві, оглянув український лікар, Міністерство закордонних справ України працює з данською стороною для вирішення проблеми, що склалася, повідомив заступник глави МЗС України Єгор Божок.

"Мав відверту бесіду з послом Данії Рубеном Мадсеном і заступником держсекретаря МЗС Данії Ібом Петерсеном, який спеціально прибув до Києва після розмови між міністрами закордонних справ Павлом Клімкіним та Андерсом Самуельсеном", - написав Є.Божок на своїй сторінці в мікроблозі Twitter.

"Утримуваного на території посольства Данії малолітнього українця Даніеля вже оглянув український лікар - з дитиною все добре. Незабаром адвокату матері буде передано офіційний медичний звіт. Активно працюємо з данською стороною, щоб остаточно вирішити ситуацію", - поінформував Є.Божок.

Як повідомлялося, 9 травня міністр закордонних справ України П.Клімкін повідомив, що обговорив із главою МЗС Данії Андерсом Самуельсеном ситуацію з дворічною дитиною громадянки України та громадянина Данії, яку проти волі матері утримують у данському посольстві в Києві.

Як повідомила президент громадського об'єднання "Всеукраїнське об'єднання - Захист прав матері" Аліна Левченко на своїй сторінці в соцмережі Facebook, на початку травня хлопчика забрав від матері Анастасії, громадянки України, його батько датчанин і утримує його в посольстві Данії в Києві, маючи намір вивезти за кордон. Мама доступу до дитини не має.

Мати Анастасія кілька днів біля будівлі посольства домагається зустрічі з сином.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА