15:41 10.05.2019

Рішення Міжнародного трибуналу про тимчасові заходи проти РФ за атаку на українські судна і моряків оголосять 25 травня

2 хв читати
Рішення Міжнародного трибуналу про тимчасові заходи проти РФ за атаку на українські судна і моряків оголосять 25 травня

 Орієнтовну дату винесення рішення Міжнародного трибуналу ООН з морського права про запровадження тимчасових заходів проти Росії за атаку на українські судна та екіпаж у районі Керченської протоки призначено на 25 травня.

"Дату оголошення рішення у цій справі орієнтовно встановлено на суботу, 25 травня, 2019 року", - сказав головуючий суддя на засіданні в п'ятницю в Гамбурзі.

Як повідомлялося, 16 квітня Україна звернулася до Міжнародного трибуналу з морського права за тимчасовими заходами щодо Росії для звільнення українських моряків і суден, захоплених унаслідок агресії РФ у Керченській протоці в листопаді 2018 року.

Міністерство закордонних справ України повідомило, що запит про застосування тимчасових заходів спрямований на захист від серйозної і непоправної шкоди, якої буде завдано триваючим утриманням військово-морських суден України і триваючим утриманням і судовим переслідуванням їх військовослужбовців.

У зовнішньополітичному відомстві зазначили, що відповідно до Конвенції ООН з морського права військово-морські судна і їх персонал мають абсолютний імунітет, який передбачає, що іноземні держави не можуть їх заарештовувати, затримувати і судити.

18 квітня 2019 року Міжнародний трибунал з морського права (МТМП) підтвердив отримання запиту України.

10 травня в Гамбурзі розпочалися слухання Міжнародного трибуналу з морського права в справі українських моряків. Агентом від України на слуханнях виступає заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль. На слуханнях вона закликала негайно звільнити українських військових моряків і кораблі, захоплені в листопаді 2018 року в Керченській протоці.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Директор ЦРУ Бернс попереджає, що Україна може програти війну з Росією до кінця року, якщо США не надішлють більше допомоги

Зеленський нагородив Алена Делона орденом "За заслуги "

Україні необхідно $ 42 млрд бюджетної підтримки цього року

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА