16:35 10.05.2019

Судді Окружного адмінсуду Києва не з'явилися на кваліфікаційне оцінювання до ВККС, надіславши 34 довідки про хвороби

2 хв читати
Судді Окружного адмінсуду Києва не з'явилися на кваліфікаційне оцінювання до ВККС, надіславши 34 довідки про хвороби

Майже всі судді Окружного адміністративного суду м. Києва, включаючи голову Павла Вовка і суддів, які визнали незаконною націоналізацію ПриватБанку, не з'явилися на обов'язкове кваліфікаційне оцінювання через хворобу, повідомляє Hromadske.ua з посиланням на Вищу кваліфікаційну комісію суддів (ВККС).

"7 суддів прийшли, 34 - ні. Неявка на оцінювання без поважних причин є підставою для звільнення судді. Однак комісія з’ясувала, що сталося із цими суддями. Вони всі в один день захворіли і надіслали нам 34 довідки про хворобу. Вища кваліфікаційна комісія не вправі спростовувати чи перевіряти медичні довідки. Тому така причина є поважною і для цих суддів призначено новий день складання іспиту", - розповів інтернет-виданню член ВККС, секретар палати з питань підбору та публічної служби Михайло Макарчук.

За його словами, судді Окружного адмінсуду м. Києва мають прийти для складання іспиту 21 травня.

Перелік суддів, які не прийшли на кваліфікаційне оцінювання напередодні оприлюднив член Громадської ради доброчесності Роман Маселко.

Як повідомлялося, Окружний адмінсуд Києва 18 квітня 2019 року за позовом І.Коломойського визнав націоналізацію банку незаконною. Нацбанк і Мінфін заявили, що подадуть апеляцію після офіційного оприлюднення рішення суду, й упевнені у своїй правоті.

Увечері 18 квітня президент України Петро Порошенко на засіданні РНБО попросив керівництво Генпрокуратури України та Служби безпеки України вивчити можливість залучення до кримінальної відповідальності суддів Окружного адміністративного суду Києва, який визнав незаконною націоналізацію ПриватБанку. "Звертаюся з проханням до Служби безпеки України, до вас, Юрію Віталійовичу (генпрокурор Ю.Луценко - ІФ), після завершення всіх необхідних судових процедур, можливості порушення кримінальної справи за неправосудне рішення, яке було зроблено суддями, що винесли ці позиції, не втручаючись в аналіз рішення по суті", - сказав П.Порошенко

Також президент висловлюється за якнайшвидше кваліфікаційне оцінювання суддів Окружного адмінсуду м. Києва.

У відповідь на це голова Окружного адмінсуду м. Києва Павло Вовк розцінив висловлювання президента П.Порошенка на засіданні РНБО на адресу суду як втручання у діяльність суддів.

Він зазначив, що "форма і формат заяви" про перезавантаження суду має на меті вплинути на цей процес "з відповідним і бажаним для автора заяви результатом".

На думку П.Вовка, суддям варто "звернутися до правоохоронних органів, а також до Вищої ради правосуддя з повідомленням про втручання в їхню діяльність щодо здійснення правосуддя".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"ЖК "Воздвиженка" попросило владу втрутитися в ситуацію з АРМА щодо заміни управителя заарештованими активами

Мішель: лідери ЄС розуміють важливість поставити Україні більше боєприпасів і засобів ППО

Канада надасть Україні додатковий пакет підтримки у 2024 році - посол

Зеленський не виключає російських атак на українські АЕС і просить у членів Євроради засоби ППО

Законопроєкт, оприлюднений конгресменами, передбачає понад $60 млрд допомоги Україні та регіональним партнерам - посол

Україна може перемогти у війні, але потрібна прогнозована ритмічна підтримка - глава Мінфіну на круглому столі СБ і МВФ

Лідери ЄС заявляють про необхідність терміново поставити Україні засоби ППО - висновки Ради

Україні потрібен ефективний фінансовий щит - Зеленський у Світовому Банку

Єрмак переконаний, що у списку Time мають бути герої, які загинули за Україну і свободу

Зеленський виступив на засіданні Євроради та міністерській конференції Світового Банку

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА