19:04 10.05.2019

Зеленський закликає ВР на найближчому засіданні призначити дату інавгурації на 19 травня

2 хв читати

Обраний президентом України Володимир Зеленський звернувся до Верховної Ради з закликом на найближчому пленарному засіданні призначити дату його інавгурації на 19 травня.

"Я звертаюся до Верховної Ради: на найближчому засіданні ви маєте призначити дату інавгурації на 19 травня. Цього вимагаю не я, цього вимагає народ України, в інтересах якого ви присягали діяти", - йдеться у відеозверненні В.Зеленського, оприлюдненому в п'ятницю.

За його словами, парламентарії наразі "діють виключно у своїх інтересах, бояться розпуску Ради та затягують призначення дати інавгурації".

"Шановні депутати, сподіваюся, що за три тижні, поки ви відпочивали, ви не забули слова депутатської присяги: виконувати свої обов'язки в інтересах усіх співвітчизників... Країна потребує нормальної роботи всіх установ", - сказав В.Зеленський.

Як повідомлялося, у ВР зареєстровано вже п'ять проектів постанов про проведення інавгурації обраного президентом України В.Зеленського.

Позафракційні народні депутати Сергій Міщенко і Віктор Балога подали проекти постанов (№10270 і №10270-1), в яких запропонували провести інавгурацію обраного президентом України Володимира Зеленського 19 травня. Пізніше позафракційний народний депутат Віталій Купрій зареєстрував проект постанови про проведення урочистого засідання Верховної Ради, присвяченого складенню присяги В.Зеленським, 20 травня.

Після цього народний депутат України фракції "Блок Петра Порошенка" вніс проект постанови №10270-3, який передбачає проведення інавгурації у два етапи: офіційний у залі засідань ВР 19 травня згідно з регламентом парламенту, а також другий - на НСК "Олімпійський" 3 червня "для забезпечення участі громадськості та запрошених гостей іноземних держав", під час якого новообраний президент повинен повторно проголосити присягу українському народу та інавгураційну промову.

У п'ятницю народний депутат України фракції "Блок Петра Порошенкв" Олександр Сугоняко вніс до Верховної Ради проект постанови №10270-4 про проведення інавгурації новообраного президента України в суботу, 1 червня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Засновника криптобіржі FTX Сема Бенкмана-Фріда засуджено до 25 років в'язниці

Нікопольський район протягом дня зазнав п’яти артилерійських обстрілів і п’яти атак БПЛА

План України з п'яти кроків щодо розблокування українсько-польського кордону має позитивну динаміку - Шмигаль

Лише 3% випущених РФ із початку року по Україні ракет, безпілотників і керованих бомб уразили військові цілі - Умєров

Окупанти завдали авіаудару по Миколаївці Донецької області, загинула місцева жителька - МВС

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА