19:57 10.05.2019

Багато відомих артистів задекларували кілька сотень гривень доходів за підсумками 2018 року

2 хв читати
Багато відомих артистів задекларували кілька сотень гривень доходів за підсумками 2018 року

Багато відомих артистів задекларували за 2018 рік кілька сотень або навіть десятків гривень доходів, зокрема: Анна Сєдокова, Ані Лорак, DZIDZO, Камалія, фронтмен гурту "Бумбокс" Андрій Хливнюк, Позитив (гурт "Время и Стекло"), Марія Яремчук, Амадор Лопес, а також претендентка на право представляти Україну на конкурсі "Євробачення-2019" Maruv та її суперниця в національному відборі Олександра Зарицька (група KAZKA), повідомив в. о. заступника голови Державної фіскальної служби (ДФС) Євген Бамбізов.

"... Попри свій яскравий позитивний імідж наші зірки на практиці далеко не завжди є зразковими платниками податків. Нерідко взагалі забувають, що є такими самими декларантами доходів, як і їхні глядачі... Декларують відсутність доходів чи зовсім незначні суми (наприклад, декілька сотень чи навіть десятків гривень). Часто забувають про доходи, отримані за кордоном", - написав він у соцмережі Facebook у п'ятницю.

Крім зірок естради, низькі доходи задекларували також деякі відомі спортсмени, зокрема Василь Ломаченко, Еліна Світоліна, Олександр Усик, додав Є.Бамбізов.

Загалом суб'єкти підприємницької діяльності, які провадять артистичну, театральну діяльність і мистецтво, задекларували за підсумками 2018 року 127 млн грн доходів, зазначив Е.Бамбізов.

"Рекордсменами в особистому заліку стали двоє відомих ведучих, які минулого року отримали найбільші суми доходів: 158 млн грн і 26,9 млн грн. Серед співаків рекорд - 11,8 млн грн", - сказав він.

Як позитивний приклад він назвав Монатика, Тіну Кароль, Олега Винника, Костянтина Меладзе - список артистів, котрі долучилися до кампанії з декларування, складається з близько 200 імен, тоді як за підсумками 2017 року доходи, пов'язані з шоу-бізнесом, задекларували 102 українці.

"Ми продовжуємо відпрацьовувати інформацію щодо артистів, ведучих, музикантів, спортсменів та інших відомих декларантів. Аналізуємо звітність, що вони подали й подають до контролюючих органів, встановлюємо реальні джерела їхніх доходів, оцінюємо їхній фактичний майновий стан, витрати та засоби до існування, отримуємо та порівнюємо інформацію з різних джерел", - додав він.

Як зазначив Є.Бамбізов, загальна сума задекларованих за підсумками минулого року доходів сягнула 83,6 млн грн порівняно з 57,5 млн грн за підсумками 2017 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА