20:37 10.05.2019

Порошенко готовий зустрітися з Зеленським до його інавгурації, дату якої визначає ВР

2 хв читати
Порошенко готовий зустрітися з Зеленським до його інавгурації, дату якої визначає ВР

Для президента України Петра Порошенка прийнятна будь-яка дата інавгурації обраного главою держави Володимира Зеленського, яку, відповідно до закону, має визначити Верховна Рада, заявили в прес-службі адміністрації глави держави.

"Президент України Петро Порошенко з повагою ставиться і до вибору українців, і до позиції найвищого законодавчого органу. Для нього прийнятна будь-яка дата інавгурації, яку визначить Верховна Рада, оскільки це належить до її компетенції... Отже, в команді Петра Порошенка не сприймають жодних претензій щодо нібито затягування інавгурації", - йдеться в коментарі прес-служби АП агентству "Інтерфакс-Україна".

При цьому в адміністрації президента зазначили, що до моменту інавгурації нового президента П.Порошенко залишається чинним главою держави й несе відповідальність за ситуацію в країні, виконуючи свої обов'язки відповідно до духу та букви Конституції.

"Україна - це не номер у єгипетському готелі, як здається пану Зеленському. Передача влади - це складний і відповідальний процес. І Петро Порошенко прагне здійснити його відповідно до європейської традиції, так, як це заведено в демократичних країнах. Тому він підтверджує своє запрошення Володимиру Зеленському, озвучене ще 30 квітня: не чекаючи інавгурації, провести зустрічі для того, щоб обговорити найважливіші питання життєдіяльності країни, як і будь-які інші питання, пов'язані з передачею повноважень і відповідальності", - йдеться в коментарі.

Водночас у команді чинного глави держави назвали позитивним "сам факт того, що обраний президент порушив, нарешті, монополію Ігоря Коломойського на публічне формування порядку денного нової влади й хоча б у чомусь продемонстрував свою позицію... Можливо, навіть без консультацій із їхнім спільним адвокатом".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА