20:59 10.05.2019

Міськрада Харкова незабаром розгляне питання повернення імені Жукова проспекту Петра Григоренка та ст. м. "Палац спорту"

2 хв читати
Міськрада Харкова незабаром розгляне питання повернення імені Жукова проспекту Петра Григоренка та ст. м. "Палац спорту"

Питання про знесення волонтерського намету "Все для перемоги" з площі Свободи в Харкові та про повернення імені маршала Георгія Жукова проспекту Петра Григоренка та станції метро "Палац спорту" міська рада розгляне найближчим часом, повідомив міський голова Геннадій Кернес.

"Я працюю в рамках закону й повноважень органів місцевого самоврядування, і обидва питання - про військовий намет на площі Свободи та про повернення імені Жукова до Харкова - найближчим часом розгляне міська рада", - написав Г.Кернес на своїй сторінці у Facebook.

Він подякував усім, хто підтримав відповідні електронні петиції. "Радий, що наші думки збігаються", - зазначив Г.Кернес.

Мер також розкритикував позицію голови Українського інституту національної пам'яті Володимира В'ятровича про те, що можливе повернення імені Жукова проспекту в Харкові є порушенням закону.

"Щодо директора Інституту національної пам'яті В'ятровича, який уже погрожує мені в'язницею. Проводячи декомунізацію, харків'ян не питали, ламали через коліно Раду, на місцях "старалися" ОДА. Пам'ять людей, пане В'ятровичу, ви здивуєтеся, може відрізнятися від вашої. І, як довели останні вибори, люди вміють наполягти на своєму", - написав Г.Кернес.

Як повідомлялося, у травні 2016 року голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Райнін підписав розпорядження "Про перейменування низки об'єктів топоніміки м. Харкова" в рамках закону "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки". Воно, зокрема, передбачало перейменування станції метро "Маршала Жукова" в "Палац спорту", а однойменного проспекту - в проспект Петра Григоренка (радянського генерала, правозахисника, який виступав на захист кримських татар та інших депортованих народів).

8 травня 2019 року на сайті Харківської міськради було зареєстровано електронні петиції з вимогою повернути проспекту та станції метро ім'я маршала Г.Жукова і прибрати з пл. Свободи волонтерський намет "Все для перемоги", встановлений там проукраїнськими активістами у вересні 2014 року.

Того самого дня Г.Кернес заявив про підтримку обох петицій і пообіцяв зробити все від нього залежне, щоб їх реалізувати, якщо вони наберуть необхідну кількість голосів. Протягом 9 травня обидві петиції набрали понад 5 тис. голосів, необхідних для розгляду міською владою.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА