20:59 10.05.2019

Міськрада Харкова незабаром розгляне питання повернення імені Жукова проспекту Петра Григоренка та ст. м. "Палац спорту"

2 хв читати
Міськрада Харкова незабаром розгляне питання повернення імені Жукова проспекту Петра Григоренка та ст. м. "Палац спорту"

Питання про знесення волонтерського намету "Все для перемоги" з площі Свободи в Харкові та про повернення імені маршала Георгія Жукова проспекту Петра Григоренка та станції метро "Палац спорту" міська рада розгляне найближчим часом, повідомив міський голова Геннадій Кернес.

"Я працюю в рамках закону й повноважень органів місцевого самоврядування, і обидва питання - про військовий намет на площі Свободи та про повернення імені Жукова до Харкова - найближчим часом розгляне міська рада", - написав Г.Кернес на своїй сторінці у Facebook.

Він подякував усім, хто підтримав відповідні електронні петиції. "Радий, що наші думки збігаються", - зазначив Г.Кернес.

Мер також розкритикував позицію голови Українського інституту національної пам'яті Володимира В'ятровича про те, що можливе повернення імені Жукова проспекту в Харкові є порушенням закону.

"Щодо директора Інституту національної пам'яті В'ятровича, який уже погрожує мені в'язницею. Проводячи декомунізацію, харків'ян не питали, ламали через коліно Раду, на місцях "старалися" ОДА. Пам'ять людей, пане В'ятровичу, ви здивуєтеся, може відрізнятися від вашої. І, як довели останні вибори, люди вміють наполягти на своєму", - написав Г.Кернес.

Як повідомлялося, у травні 2016 року голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Райнін підписав розпорядження "Про перейменування низки об'єктів топоніміки м. Харкова" в рамках закону "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки". Воно, зокрема, передбачало перейменування станції метро "Маршала Жукова" в "Палац спорту", а однойменного проспекту - в проспект Петра Григоренка (радянського генерала, правозахисника, який виступав на захист кримських татар та інших депортованих народів).

8 травня 2019 року на сайті Харківської міськради було зареєстровано електронні петиції з вимогою повернути проспекту та станції метро ім'я маршала Г.Жукова і прибрати з пл. Свободи волонтерський намет "Все для перемоги", встановлений там проукраїнськими активістами у вересні 2014 року.

Того самого дня Г.Кернес заявив про підтримку обох петицій і пообіцяв зробити все від нього залежне, щоб їх реалізувати, якщо вони наберуть необхідну кількість голосів. Протягом 9 травня обидві петиції набрали понад 5 тис. голосів, необхідних для розгляду міською владою.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЄС підготував законопроєкт про передачу Україні прибутку від заморожених активів РФ у липні поточного року - ЗМІ

На запорізькому напрямку воїни ССО спалили десять одиниць важкої та автотехніки ворога

Унаслідок обстрілів РФ на Донеччині за добу загинув один місцевий житель, ще п’ятеро дістали поранення

За добу окупанти обстріляли близько 20 населених пунктів Харківщини, постраждав мирний мешканець

В Одеській області вночі ліквідовано два розвідувальні дрони противника

У Херсонській області за добу через обстріли РФ загинуло троє людей

За добу Сили оборони ліквідували 840 окупантів і 30 артилерійських систем

Армія РФ за добу завдала 348 ударів по 14-ти населених пунктах Запорізької області

Авіація Сил оборони за добу атакувала дев’ять районів розташування військ РФ

На фронті відбулося понад 60 зіткнень, на новопавлівському напрямку ворог 25 разів намагався прорвати оборону

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА