07:29 11.05.2019

Пентагон нарощує угруповання військ на Близькому Сході для протидії Ірану

2 хв читати
Пентагон нарощує угруповання військ на Близькому Сході для протидії Ірану

Виконуючий обов'язки міністра оборони США Патрік Шанахан затвердив перекидання корабля-дока ВМС США Arlington і батареї ЗРК Patriot в зону американського Центрального військового командування (CENTCOM) у відповідь на відповідне прохання, повідомив Пентагон у ніч на суботу.

"Ці сили приєднаються до ударного авіаносного угруповання на чолі з авіаносцем Abraham Lincoln (LPD-24) і цільової групи бомбардувальників ВПС США на близькосхідному регіоні у відповідь на ознаки підвищеної готовності Ірану до проведення наступальних операцій проти американських військ і наших інтересів", - йдеться в поширеній заяві відомства.

У ній йдеться, що Сполучені Штати "продовжують пильно спостерігати за діями іранського режиму, його військових і прихильників".

"Виходячи з міркувань оперативної безпеки, ми не будемо обговорювати терміни або райони розміщення сил", - зазначив Пентагон.

Він підкреслив: "Сполучені Штати не прагнуть до конфлікту з Іраном, але готові захищати американські сили і інтереси в регіоні".

Напередодні держсекретар США Майк Помпео заявив, що будь-які кроки Ірану, спрямовані проти інтересів США, викличуть дії у відповідь з боку Вашингтона, заявив американський держсекретар Майк Помпео.

"Режим в Тегерані повинен розуміти, що будь-які дії його самого або його прихильників будь-якої національності проти інтересів або громадян США зіткнуться з швидкою і рішучою відповіддю з боку Сполучених Штатів", - йшлося в заяві дипломата, яка надійшла в "Інтерфакс".

М.Помпео зазначив, що США, їх партнери і союзники не хочуть війни з Іраном, "але 40 років убивств (Іраном - ІФ) американських солдатів, нападів на американські об'єкти, захоплення американців у заручники є прямим нагадуванням про те, що ми повинні захищати себе".

Держсекретар нагадав, що президент США Дональд Трамп заявив про готовність у визначений час зустрітися і провести переговори з керівництвом Ірану.

"Ми закликаємо режим відмовитися від ядерних амбіцій, змінити свою деструктивну поведінку, поважати права своїх громадян і з чесними намірами повернутися за стіл переговорів", - заявив Д.Трамп.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА