07:34 11.05.2019

СБУ блокувала незаконний збут елементів відпрацьованих боєприпасів у Запорізькій області

2 хв читати
СБУ блокувала незаконний збут елементів відпрацьованих боєприпасів у Запорізькій області

У Мелітопольському районі (Запорізька обл.) на території колишнього артилерійського складу під с.Новобогданівка група місцевих жителів займалася несанкціонованими розкопками боєприпасів, що залишилися в землі після техногенної аварії на військовому об'єкті в 2004 році, що загрожувало надзвичайними ситуаціями найближчим населеним пунктам.

Як повідомляє прес-служба Служби безпеки України в Запорізькій області, спецслужби СБУ регіону спільно зі слідчими Нацполіції блокували незаконний збут елементів відпрацьованих боєприпасів, які знаходили на території колишнього артилерійського складу в Мелітопольському районі Запорізької області.

Оперативники встановили, що до складу групи новобогданівських "копачів" входили більше 20-ти місцевих жителів, якими керував начальник охорони військового об'єкта.

Слідством задокументовано, що тільки за один день "копачі" добували від двох до п'яти тонн відпрацьованих боєприпасів.

У ході слідчих дій правоохоронці вилучили з автомобіля і службового кабінету керівника групи майже дві тонни розібраних боєприпасів.

Окрім того, на території полігону знайдені ще 300 снарядів, підготовлених для їх розбирання і подальшого продажу.

За висновком експертів, протиправна діяльність зловмисників загрожувала надзвичайними ситуаціями для сусідніх населених пунктів.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 263 КК України (незаконне поводження зі зброєю та боєприпасами).

За повідомленням Військової прокуратури Запорізького гарнізону, слідством встановлено, що на території спорожнілого військового містечка в районі Новобогданівки Мелітопольського району співробітник квартирно-експлуатаційного відділу (КЕВ) гарнізону спільно з місцевими жителями займався несанкціонованими розкопками бойових припасів, їх розбиранням та продажем на металобрухт.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА