11:47 11.05.2019

Заяви про начебто відновлення діяльності в Україні УПЦ-КП не відповідають дійсності - Міністерство культури

2 хв читати
Заяви про начебто відновлення діяльності в Україні УПЦ-КП не відповідають дійсності - Міністерство культури

Міністерство культури України заявляє, що інформація про нібито відновлення діяльності в Україні такого релігійного об'єднання, як Українська православна церква Київського патріархату, не відповідає дійсності.

"Міністерство культури України, реагуючи на поширювану низкою засобів масової інформації заяву про нібито подальшу діяльність чи відновлення в Україні релігійного об’єднання Українська православна церква Київського патріархату, інформує про таке: (...) заяви про нібито відновлення діяльності в Україні такого релігійного об’єднання як УПЦ КП є такими, що не відповідають дійсності", - йдеться в заяві міністерства.

У Міністерстві культури зазначають, що постановою помісного собору колишньої Української православної церкви Київського патріархату, ухваленою 15 грудня 2018 року, напередодні Всеукраїнського православного об'єднавчого собору, діяльність такого релігійного об'єднання, як УПЦ-КП, було припинено шляхом об'єднання і приєднання до утвореної Православної церкви України (ПЦУ).

Також наказом Мінкультури від 30 січня 2019 року було зареєстровано статут релігійної організації "Київська митрополія ПЦУ". Цим наказом на підставі рішень Помісного собору УПЦ-КП було визнано такими, що втратили чинність, накази міністерства від 12 червня 2017 року "Про реєстрацію статуту релігійної організації "УПЦ-КП" у новій редакції та від 8 липня 2016 року "Про нову редакцію статуту про управління УПЦ-КП".

У Міністерстві культури констатують, що релігійне об'єднання УПЦ-КП і релігійна організація "Київська патріархія УПЦ" після створення і реєстрації статуту релігійної організації "Київська митрополія ПЦУ" фактично та юридично припинили свою діяльність.

Як повідомлялося, почесний патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет стверджує, що Київський патріархат (КП) досі існує, і запрошує ієрархів Православної церкви України (ПЦУ) 14 травня вшанувати пам'ять священномученика Макарія, митрополита Київського, у Свято-Володимирському соборі Києва.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

Українська авіація за добу завдала ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

ЗС України відбили 59 атак окупантів за добу на шести напрямках

ВР ухвалила в першому читанні законопроєкт про посилення відповідальності за незаконний обіг підакцизних товарів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА