21:07 11.05.2019

Дворічний хлопчик з мамою покинули посольство Данії в Києві, батьки домовилися про подальше спільне виховання сина

2 хв читати
Дворічний хлопчик з мамою покинули посольство Данії в Києві, батьки домовилися про подальше спільне виховання сина

Батьки дворічного хлопчика Даніеля, якого утримували в посольстві Данії в Києві, домовилися про подальше спільне виховання сина, дитина і мати покинули посольство, повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

"У складних життєвих ситуаціях важливо залишатися людьми. Щойно Даніель разом з мамою вийшли з Посольства Данії і поїхали додому. Мама і батько хлопчика уклали угоду і надалі спільно виховуватимуть свого сина", - написав міністр на своїй сторінці в Фейсбук у суботу ввечері.

П.Клімкін подякував колегам і главі МЗС Данії Андерсу Самуельсену, а також усім, хто допомагав у вирішенні цієї проблеми.

"Разом зробили все можливе, щоб ситуація вирішилась якомога менш травматично для дитини", - підкреслив він.

Як повідомлялось, 9 травня міністр закордонних справ України П. Клімкін повідомив, що обговорив з А.Самуельсеном ситуацію з дворічною дитиною громадянки України і громадянина Данії, якого проти волі матері утримують у датському посольстві в Києві.

Раніше президент громадського об'єднання "Всеукраїнське об'єднання - Захист прав матері" Аліна Левченко повідомила на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук, що на початку травня хлопчика забрав від матері Анастасії, громадянки України, його батько датчанин, і утримує його в посольстві Данії в Києві, маючи намір вивезти за кордон. Мама доступу до дитини не має.

Мати Анастасія кілька днів під будівлею посольства домагається зустрічі з сином.

10 травня, утримуваного в посольстві Данії в Києві дворічного хлопчика Даніеля оглянув український лікар. Зі свого боку МЗС України з датською стороною шукали шляхи для вирішення проблеми, що склалася.

"Мав відверту бесіду з послом Данії Рубеном Мадсеном і заступником держсекретаря МЗС Данії Ібом Петерсеном, який спеціально прибув до Києва після розмови між міністрами закордонних справ Павлом Клімкіним і Андерсом Самуельсеном", - написав заступник голови МЗС України Єгор Божок на своїй сторінці в мікроблозі Твіттер.

"Утримуваного на території посольства Данії малолітнього українця Даніеля вже оглянув український лікар - з дитиною все добре. Незабаром адвокату матері буде переданий офіційний медичний звіт. Активно працюємо з датською стороною, щоб остаточно вирішити ситуацію", - поінформував Є.Божок.

 

 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА