22:11 11.05.2019

Порошенко звільнив Філатова з посади заступника глави АП України

2 хв читати
Порошенко звільнив Філатова з посади заступника глави АП України

Президент України Петро Порошенко своїм указом звільнив заступника глави Адміністрації президента України Олексія Філатова.

Як повідомляє в суботу ввечері прес-служба глави Української держави, О.Філатов звільнений указом глави держави №215 від 11 травня 2019 року.

"Звільнити Філатова Олексія Валерійовича з посади заступника глави Адміністрації президента України", - сказано в документі.

О.Філатов прийшов до Адміністрації президента 22 липня 2014 року. До цього очолював практику вирішення спорів в адвокатському об'єднанні "Василь Кісіль і Партнери", однієї з найбільших юридичних фірм України. Міжнародні та національні рейтинги (Chambers Global, Chambers Europe, Legal 500, Ukrainian Law Firms) неодноразово відзначали його як одного з кращих українських експертів у сфері вирішення спорів.

Одним із завдань О.Філатова в АП було законодавче забезпечення судової реформи. Він координував розробку прийнятих парламентом у 2016-2018 роках змін до Конституції України з питань правосуддя, нових процесуальних кодексів, законів про судоустрій, про Конституційний Суд, про Вищу раду правосуддя, про антикорупційний суд.

У результаті реформи сформований на конкурсній основі новий Верховний Суд, введено кваліфікаційне оцінювання суддів для перевірки їх відповідності критеріям компетентності, етики та доброчесності, скасована повна недоторканність суддів і істотно збільшена їх заробітна плата.

Соціологічне опитування USAID, опубліковане в кінці 2018 року, показало підтримку реформи юридичною спільнотою: серед юристів реформу підтримують близько 70%.

О.Філатов 25 липня 2014 зайняв посаду заступника глави Адміністрації президента України. Відповідав за правове забезпечення виконання конституційних функцій президента України, зокрема в сфері судоустрою, розробку і впровадження судової реформи, представництво президента України в судах.

Член Міжнародної асоціації адвокатів (IBA), ради користувачів Лондонського міжнародного арбітражного суду, Української асоціації міжнародного права, Асоціації правників України, Київської обласної колегії адвокатів (дія свідоцтва на право заняття адвокатською діяльністю призупинена в зв'язку з переходом на державну службу).

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Одесі троє постраждалих від ракетного удару, з них двоє дітей, усі поранення легкі - обладміністрація

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА