07:08 12.05.2019

Влада Харкова вимагає демонтувати волонтерський намет у центрі міста протягом 3 днів

2 хв читати
Влада Харкова вимагає демонтувати волонтерський намет у центрі міста протягом 3 днів

Департамент територіального контролю Харківської міськради дійшов висновку, що волонтерський намет "Все для перемоги" на пл. Свободи навпроти будівлі облдержадміністрації був встановлений самовільно і з порушеннями законодавства і вимагає, щоб він був демонтований протягом трьох днів.

"З метою усунення виявлених порушень вимагаємо добровільно в триденний термін усунути вказане правопорушення шляхом демонтажу об'єкта ... з обов'язковим відновленням благоустрою території міста Харкова", - йдеться в приписі, опублікованому на офіційному сайті Харківської міськради в суботу.

У документі зазначено, що намет був встановлений без документа, що засвідчує право власності чи користування земельною ділянкою, що є порушенням правил благоустрою Харкова, а також Законів України "Про благоустрій населених пунктів" та "Про автомобільні дороги".

У розпорядженні зазначено, якщо вимогу про добровільний демонтаж не буде виконано, намет буде демонтований на підставі рішення виконкому Харківської міськради.

Раніше заступник глави Харківської облдержадміністрації Михайло Черняк в інтерв'ю місцевій медіа-групі "Об'єктив" заявив, що намет встановлено на підставі заявки волонтерів про безстрокову акцію і рішення про її демонтаж може бути прийнято тільки в рамках правового поля.

"Якщо є спір (демонтувати чи ні намет), його повинен вирішити суд. І яким буде судове рішення, так і буде. Це обов'язково для виконання для всіх", - сказав М.Черняк.

Він також підкреслив, що намет є символом і нагадуванням про триваючу війну.

"Це певний символ, символ для людей, які небайдужі, які зацікавлені в тому, щоб була перемога, щоб був мир, щоб реально закінчилася війна і не гинули люди", - сказав М.Черняк.

Активісти, які виступають проти знесення намету, організовують у неділю віче незгодних з діями міської влади.

Намет "Все для перемоги" встановлений на пл. Свободи проукраїнськими активістами в середині вересня 2014 року. За задумом активістів, він мав стати постійно діючою загальною платформою низки громадських ініціатив для допомоги армії і переселенцям.

8 травня 2019 року на сайті Харківської міськради була зареєстрована електронна петиція з вимогою прибрати з пл. Свободи волонтерський намет.

Того ж дня Г.Кернес заявив про підтримку петиції і пообіцяв зробити все від нього залежне, щоб її реалізувати, якщо вона набере необхідну кількість голосів. Протягом 9 травня петиція набрала більше 5 тис. голосів, необхідних для розгляду міською владою.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА