07:16 12.05.2019

Військова прокуратура затримала на хабарі керівника житомирського митного поста

2 хв читати
Військова прокуратура затримала на хабарі керівника житомирського митного поста

Співробітники військової прокуратури Центрального регіону України викрили на хабарі виконуючого обов'язки начальника митного поста "Житомир-Центральний" Житомирської митниці ДФС, повідомили в прес-службі відомства в суботу.

У прокуратурі встановили, що митник вимагав та отримав $ 1,3 тис. від підприємця за безперешкодне митне оформлення товарів.

"При отриманні другої частини неправомірної вигоди в розмірі $ 900 він був затриманий під процесуальним керівництвом військової прокуратури Центрального регіону України та оперативного супроводу співробітників Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України, слідчими Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого в м.Києві", - сказано в повідомленні.

Також зазначено, що в березні 2019 чиновник зажадав від представника приватного товариства передавати йому щомісячно грошові кошти з розрахунку $ 100 за один розмитнений в зоні діяльності митного поста контейнер з пиломатеріалами. 4 квітня 2019 чиновник отримав під контролем правоохоронних органів перші $ 400 за не створення штучних перешкод при оформленні 4 контейнерів.

11 травня керівник поста отримав від заявника ще $ 900 неправомірної вигоди, що було задокументовано негласними слідчими діями.

Фігуранта затримано в порядку ст. 208 КПК України, а предмет злочину вилучено.

Проводяться слідчі і процесуальні дії, готується повідомлення затриманому про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.368 КК України. Також готується клопотання до суду про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою і відсторонення від займаної посади.

 

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА