19:02 12.05.2019

Україна відкрила почесне консульство на Сардинії

1 хв читати
Україна відкрила почесне консульство на Сардинії

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що в неділю відбулося урочисте відкриття почесного консульства України в Кальярі (Сардинія).

"У ці дні на Сардинії багато важливих подій і корисних знайомств. Урочисто відкрили Почесне консульство України в місті Кальярі. України і українського тут стає дедалі більше в політичному, економічному, а головне - в людському вимірі. І це, безумовно, дуже радує", - написав П.Клімкін на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук.

Він також зазначив, що в місцевому парку Монте-Карло кілька років тому встановили перший у Західній Європі пам'ятник жертвам Голодомору в Україні (1932-1933 рр.).

"Скульптура уособлює п'ять жіночих фігур, п'ять колосків. На їхніх обличчях відображені страждання і біль, і разом з тим - сила і гідність. Автор монумента сардинський скульптор Армандо Лекко зумів поєднати український та місцевий колорит, вибравши для роботи типовий для цих країв камінь - жовтий трахіт, що, за задумом художника, символізує колір пшениці", - розповів міністр.

Також П.Клімкін додав, що "залишається ще трохи часу підписати Петицію на сайті німецького бундестагу про визнання Голодомору геноцидом українського народу".

 

 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА