07:11 13.05.2019

Стартувала активна фаза спецоперації "Кордон"

2 хв читати
Стартувала активна фаза спецоперації "Кордон"

Стартувала активна фаза проведення спільної спеціальної операції "Кордон-2019", повідомила прес-служба Державної прикордонної служби України.

Як розповіли у відомстві, операція проводиться щорічно для ефективного запобігання правопорушенням на кордоні. Зазначається, що такі заходи дають значне зниження рівня протиправної діяльності на державному кордоні та допомагають виявляти правопорушників на підступах до нього.

З 23 квітня тривав підготовчий етап проведення операції, під час якого уточнено взаємодію між усіма правоохоронними, взаємодіючими органами та прикордонними службами суміжних країн. З 10 травня почалася активна фаза її проведення, яка відбуватиметься до 30 листопада 2019 року.

"У рамках операції будуть проводитися заходи з протидії загрозам у сфері боротьби з незаконним переміщенням через державний кордон нелегальних мігрантів, підакцизних товарів, контрабанди наркотичних засобів, зброї тощо", - розповіли у відомстві.

Як зазначається, захід Держприкордонслужба проводитиме у взаємодії з НПУ, ВМС, НГУ, СБУ, ПС ЗСУ, ДФС, Державіаслужбою, міністерством освіти і науки України, Украерорухом та АТ "Укрзалізниця".

Проведення заплановано в 15-ти прикордонних областях (окрім району проведення операції Об'єднаних сил) і Києва. Залучатимуться як сили і засоби всіх регіональних управлінь (крім Донецько-Луганського РУ), ОКПП "Київ", резерви голови Державної прикордонної служби України, правоохоронних і взаємодіючих органів України, так і прикордонних відомств суміжних держав (Польщі, Словаччини, Угорщини, Румунії, Республіки Молдова, міжнародних організацій (Європейське агентство "FRONTEX" (з питань управління оперативної співпрацею на зовнішніх кордонах держав-членів Європейського Союзу), Місія Європейського Союзу "EUBAM" (п про надання прикордонної допомоги Україні та Молдові).

"В ході операції передбачається проведення раптових дій резервів на найбільш активних ділянках кордону і в пунктах пропуску, застосування загальних міжвідомчих мобільних груп на шляхах руху правопорушників і в пунктах пропуску. Планується проводити повітряний моніторинг прикордонних районів і лінії кордону з застосуванням прикордонної (зокрема, безпілотної ) авіації, спільні з представниками взаємодіючих структур перевірки суб'єктів авіаційної діяльності за межами контрольованих прикордонних районів, поїздів, які рухаються у бік кордону, місць накопичення контрабандних товарів та вантажів, а також спільні заходи з охорони кордону з колегами суміжних країн, патрулювання морської і річкових ділянок тощо", - пояснили в Держприкордонслужбі.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА