07:21 13.05.2019

Трамп підтвердив, що не має наміру змінювати свою позицію щодо тарифів на китайські товари

3 хв читати
Трамп підтвердив, що не має наміру змінювати свою позицію щодо тарифів на китайські товари

Президент США Дональд Трамп заявив, що наразі він не має наміру вносити будь-які зміни в свою політику щодо стягнення мит на імпортовані з Китаю товари.

"Ми зараз знаходимося саме там, де і хотіли бути стосовно Китаю", - написав Д.Трамп у своєму Твіттері.

Президент пояснив: "Згадайте, вони (китайці - ІФ) зірвали угоду з нами і намагалися передомовитись. Ми за рахунок тарифів будемо отримувати десятки мільярдів доларів від Китаю".

Так Д.Трамп прокоментував висловлювання свого радника з економічних питань Ларрі Кудлоу, який в інтерв'ю телеканалу Fox News заявив, що в разі відсутності домовленостей з Китаєм з торгівлі постраждають обидві сторони.

"Це цілком справедливо. Практично за це будуть платити обидві сторони. Обидві сторони заплатять за це", - сказав він.

Хоча, за його словами, "це ризик, на який ми повинні і можемо піти, не завдаючи шкоди нашій економіці будь-яким помітним чином".

Проте Л.Кудлоу додав: "Ми знаходимося в приголомшливому положенні, щоб виправити несправедливу торгову практику з Китаєм, яка існувала 20 з гаком років".

Він підтвердив, що введені Д.Трамп тарифи на китайські товари будуть зберігатися на час ведення переговорів, а також не виключив, що на червневому саміті G20 в Японії може відбутися зустріч Д. Трампа і голови КНР Сі Цзіньпіна.

Напередодні американський президент заявив, що якщо Китай хоче уникнути більш серйозних для себе наслідків введення тарифів на експорт своїх товарів у США, то йому слід укласти торговельну угоду зараз, а не розраховувати на прихід до влади в Сполучених Штатах демократів на виборах 2020 року.

"Думаю, Китай вважає, що після того, як його так сильно побили на недавніх переговорах, йому слід дочекатися наступних виборів (у США - ІФ) в 2020 році в надії, що йому пощастить, і переможуть демократи. У цьому випадку вони зможуть продовжити грабувати США на $ 500 млрд на рік", - написав Д.Трамп в своєму Твіттері.

При цьому президент підкреслив: "Угода для них (китайців - ІФ) буде набагато гіршою, якщо переговори відбудуться під час мого другого терміну. Для них було б мудріше діяти зараз, хоча я люблю збирати ВЕЛИКІ ТАРИФИ (великими літерами в тексті Д. Трампа - ІФ)".

За підсумками 2018 року, експорт Китаю в США досяг $ 478,42 млрд, імпорт американської продукції - $ 155,10 млрд.

Водночас, президент США Д.Трамп дав указівку своїй команді приступити до підготовки до введення підвищених мит на імпортовані з Китаю товари вартістю ще на $ 300 млрд, заявив торговий представник США Роберт Лайтхайзер.

"Президент доручив нам почати процес підвищення тарифів практично на весь імпорт китайських товарів, який оцінюється приблизно в $ 300 млрд", - повідомив Р.Лайтхайзер журналістам у Вашингтоні.

У Вашингтоні 9-10 травня в умовах підвищення США тарифів на китайські товари вартістю $ 200 млрд на рік з 10% до 25% пройшов 11-й раунд американо-китайських переговорів з торгових розбіжностей, який завершився без підписання угоди.

Китай не може собі дозволити піти на поступки Сполученим Штатам з принципових питань двосторонньої торгівлі, заявив глава китайської делегації на переговорах заступник прем'єра Держради КНР Лю Хе.

Він підтвердив, що у відповідь на підвищення американських мит Китай буде змушений вжити відповідних контрзаходів, хоча і висловив надію на те, що Вашингтон в цьому питанні проявлятиме стриманість.

За його словами, взаємне підвищення тарифів "не відповідає інтересам ні США, ні Китаю, ні решти світу".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА