11:50 13.05.2019

Поліція не допустить протизаконного знесення волонтерського намету в центрі Харкова - начальник главку

2 хв читати
Поліція не допустить протизаконного знесення волонтерського намету в центрі Харкова - начальник главку

Волонтерський намет "Усе для перемоги", встановлений на пл. Свободи в Харкові навпроти будівлі обласної державної адміністрації не може бути знесено за приписом комунальних служб, вважає начальник Головного управління Національної поліції в Харківській області Валерій Сокуренко.

"Приписом комунальної служби знести цей намет неможливо. Це неправильно, цього не буде допущено... Жодних протизаконних дій Національна поліція не допустить", - сказав В.Сокуренко в понеділок, відповідаючи на запитання народних депутатів під час виїзного засідання в Харкові парламентської тимчасової слідчої комісії з розслідування вбивства Катерини Гандзюк і нападів на громадських активістів.

Він наголосив, що повідомлення про встановлення намету було подано у встановленому законом порядку, і ухвалити рішення про його заборону може лише суд. "Заборонити може лише суд. Якщо буде рішення суду про заборону - це питання розглядатиме вже в іншій площині... Мені складно уявити, який суддя в Харкові прийме рішення знести цей намет", - сказав В.Сокуренко.

У свою чергу прокурор Харківської області Юрій Данильченко, який також був на засіданні комісії, пообіцяв, що якщо суд ухвалить рішення про знос намету, на нього буде подано апеляцію й одразу ж заявлено клопотання про припинення рішення суду першої інстанції до її розгляду по суті.

Намет "Усе для перемоги" встановили на пл. Свободи проукраїнські активісти в середині вересня 2014 року. За задумом активістів, він мав стати постійною спільною платформою низки громадських ініціатив для допомоги армії та переселенцям.

8 травня 2019 року на сайті Харківської міськради було зареєстровано електронну петицію з вимогою прибрати з пл. Свободи волонтерський намет.

Того самого дня Г.Кернес заявив про підтримку петиції та пообіцяв зробити усе від нього залежне, щоб її реалізувати, якщо вона набере необхідну кількість голосів. Протягом 9 травня петиція набрала понад 5 тис. голосів, необхідних для розгляду міською владою.

11 травня на сайті Харківської міськради було оприлюднено припис департаменту територіального контролю про знесення намету, оскільки, на думку чиновників, його було встановлено самовільно та з порушеннями законодавства. У документі зазначено, що якщо протягом трьох днів намет не буде демонтовано добровільно, його демонтують на підставі рішення виконкому Харківської міськради.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА