16:41 13.05.2019

У центрі Києва розпочали роботи з будівництва меморіалу Героїв Небесної сотні, у Генпрокуратурі заявили, що цей час не погоджено

2 хв читати
У центрі Києва розпочали роботи з будівництва меморіалу Героїв Небесної сотні, у Генпрокуратурі заявили, що цей час не погоджено

 На вул. Інститутській у центрі Києва почали знімати бруківку для початку будівництва Національного меморіального комплексу Героїв Небесної сотні. У Генеральній прокуратурі України заявляють, що початок процесу з ними не узгоджено, це може перешкоджати слідчим експериментам у рамках розслідування справ про розстріли під час Революції гідності.

Начальник управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк повідомив "Громадському", що слідчий і прокурор не погоджували початок робіт на Інститутській, оскільки слідчі експерименти досі тривають і мають тривати не менше ніж два тижні.

"Стало відомо від музейників, що такий дозвіл дала заступник генерального прокурора Стрижевська Анжела. Самого листа ми не бачили, його надано без відома слідчого та прокурора, незаконно, з ознаками втручання у діяльність слідчого та прокурора", - додав С.Горбатюк.

За його словами, наразі готується лист до забудовника про припинення робіт до завершення слідчих дій.

Адвокат сімей Небесної сотні Євгенія Закревська розповіла, що бруківку зняли безпосередньо з місця, яке раніше було встановлено як місце поранення одного з учасників протесту. У цій справі слідчий експеримент незавершено, і таке втручання робить його проведення неможливим надалі.

"На сьогодні, 13 травня, було заплановано слідчі експерименти в тій частині, де знімають бруківку... Весь минулий тиждень у нас тривали слідчі експерименти, і на цей тиждень теж були заплановані. Вони не те що не завершилися, вони безпосередньо в активній фазі наразі", - пояснила адвокат.

Як передає "Радіо Свобода", міністр культури України Євген Нищук повідомив, що роботи розпочато в нижній частині алеї Героїв Небесної сотні (раніше - частина Інститутської), де, за його словами, Генеральна прокуратура завершила слідчі експерименти.

"У нижній частині алеї завершено слідчі експерименти, це відкриває нам можливість розпочинати реалізацію проекту зі спорудження меморіальної частини комплексу", - сказав Є.Нищук.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару по Балаклії зросла до 10

До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

Окупанти завдали удару по вокзалу Балаклії, постраждали 7 мирних жителів - ОВА

Зеленський про закриття неба над Україною західними партнерами: Питання не "чому", а "коли"

Кількість загиблих унаслідок ворожого удару по селищу Удачному на Донеччині зросла до 3, поранені 4 - ОВА

Волонтери ТЧХУ працюють у штабі з ліквідації наслідків ракетного удару РФ у Смілі

"Сталевий фронт" Ахметова побудував понад 80 км фортифікацій на Донеччині та Запоріжжі

Президент на Ставці заслухав доповіді щодо захисту інфраструктури та посилення виробництва зброї

Зеленський відповів республіканцям - противникам надання допомоги Україні: Гроші йдуть насамперед в оборонний сектор США

Окупанти обстрілюють Херсон - голова МВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА