19:08 13.05.2019

"Народний фронт" пропонує провести інавгурацію Зеленського 28 травня і внесе відповідний проект постанови

2 хв читати
"Народний фронт" пропонує провести інавгурацію Зеленського 28 травня і внесе відповідний проект постанови

Парламентська фракція "Народний фронт" пропонує провести інавгурацію новообраного президента України Володимира Зеленського 28 травня і має намір внести відповідний проект постанови до Верховної Ради, повідомив перший заступник голови фракції Андрій Тетерук.

"Народний фронт" на засіданні фракції проголосував одноголосно за те, щоб інавгурацію було проведено саме 28 травня. Це знімає більшість непорозумінь, які є в процесі обговорення цього питання", - сказав А.Тетерук журналістам у понеділок після засідання фракції.

Він зазначив, що проект постанови про проведення інавгурації В.Зеленського 28 травня буде зареєстровано у вівторок. "Я його подаватиму з великою групою народних депутатів. Побачите, хто його підпише з представників різних політичних сил, і робитимете висновки", - зазначив нардеп.

За його словами, в "Народному фронті" вважають "неприпустимим проводити інавгурацію на тлі вшанування пам'яті жертв репресій" 19 травня. "Це додатково роз'єднуватиме населення України. Тому заради об'єднання всіх позицій, які наразі існують в інформаційному просторі та в парламенті, "Народний фронт" проголосував одноголосно, щоб інавгурацію було проведено 28 травня", - пояснив А.Тетерук.

Парламентарій також висловив упевненість, що ситуація не дійде до того, що жодну з постанов не буде підтримано необхідною кількістю голосів, і спікеру Верховної Ради Андрію Парубію доведеться скористатися своїм винятковим правом призначити дату інавгурації одноосібно.

"Більшість народних депутатів готові голосувати за 28 травня. Деякі готові голосувати за 16, 19, 26 травня. Різні дати наразі обговорюються. Насправді, єдина дата, яка дійсно консолідує парламент, це 28 травня", - пояснив він.

А.Тетерук уточнив, що якщо гіпотетично "компромісну" дату 28 травня не буде підтримано, то лише після того, як усі інші дати не наберуть необхідні 226 голосів, право призначення дати інавгурації переходить до спікера ВР. Водночас він вважає такий сценарій малоймовірним, оскільки, на його думку, дата 28 травня здатна набрати набагато більше ніж 226 голосів.

"Він (спікер парламенту А.Парубій - ІФ) також висловив свою позицію під час наради з новообраним президентом, і це теж 28 травня як найбільш прийнятна дата для максимального об'єднання народних депутатів", - зазначив А.Тетерук.

Як відомо, сам В.Зеленський наполягає на даті 19 травня, у ВР зареєстровано кілька проектів постанов з іншими датами інавгурації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА