19:31 13.05.2019

Нардеп Гончаренко допускає, що регламентний комітет ВР розгляне дату інавгурації у вівторок, у комітеті кажуть про планове засідання в середу

2 хв читати
Нардеп Гончаренко допускає, що регламентний комітет ВР розгляне дату інавгурації у вівторок, у комітеті кажуть про планове засідання в середу

Комітет з питань регламенту та організації роботи Верховної Ради України, який має розглянути проекти постанов про інавгурацію новообраного президента України Володимира Зеленського, збереться на планове засідання в середу, 15 травня, але може відбутися позачергове засідання у вівторок, 14 травня, хоча поки що такого розпорядження немає, розповіли в регламентному комітеті.

"Поки що з того, що я знаю, засідання комітету точно в середу, за планом. (В. о. голови комітету Павло - ІФ) Пинзеник може скликати завтра позачергове засідання... Але поки що команди немає", - розповів агентству "Інтерфакс- Україна" член регламентного комітету Володимир Арешонков (фракція "Блок Петра Порошенка") в понеділок.

Водночас інший нардеп із фракції "БПП" Олексій Гончаренко після засідання фракції в понеділок заявив журналістам, що засідання регламентного комітету відбудеться у вівторок уранці.

"Фракція ухвалила рішення, що ми готові підтримати будь-яку дату (інавгурації - ІФ), яку завтра підтримає регламентний комітет. Завтра вранці засідання регламентного комітету", - сказав він.

На запитання агентства "Інтерфакс-Україна", скільки членів фракції готові підтримати призначення інавгурації на 19 травня, О.Гончаренко відповів: "Складно сказати. Але щодо саме 19-го багато колег висловили запитання до цієї дати. І з точки зору того, що це - дата пам'яті жертв політичних репресій, і з точки зору тих вимог, які сьогодні висуваються парламенту. Нам здається, що Володимир Олександрович (Володимир Зеленський - ІФ) переплутав країну. Це в Російській Федерації президент щось вимагає, а парламент - просто нотаріальна контора".

Як відомо, для проектів постанов про інавгурацію новообраного президента України профільним є регламентний комітет ВР.

Крім того, йому належить розглянути проекти постанов про скасування результатів голосування парламенту за закон про функціонування української мови як державної. Наразі вони блокують підписання головою Верховної Ради Андрієм Парубієм цього закону. Після висновків регламентного комітету, їх зможуть розглянути народні депутати в сесійній залі. Якщо проекти постанов буде відхилено, спікер зможе підписати закон про українську мову.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА