20:15 13.05.2019

У Берліні вважають виправданою пильність щодо можливого втручання РФ у вибори до Європарламенту

2 хв читати
У Берліні вважають виправданою пильність щодо можливого втручання РФ у вибори до Європарламенту

ФРН у процесі підготовки до виборів до Європарламенту з "підвищеною увагою" розглядає загрозу втручання Росії, повідомив у понеділок офіційний представник німецького уряду Штеффен Зайберт.

"Підвищена увага до цієї проблеми не лише необхідна, проходять і профілактичні заходи і в Німеччині, і на європейському рівні", - наводять слова Ш.Зайберта західні ЗМІ.

За його словами, особлива пильність європейців у цьому питанні "небезпідставна". "Ми уважно відстежуємо діяльність різних міжнародних ресурсів - серед них і російські".

Раніше член Єврокомісії з питань юстиції Вера Юрова висловила побоювання через можливу кампанією дезінформації під час виборів до Європарламенту, зокрема з боку Росії.

Газета The New York Times раніше повідомила, що напередодні виборів до Європарламенту сайти й акаунти в соціальних мережах, нібито пов'язані з Росією і вкрай правими організаціями, поширюють дезінформацію. Брехливі історії, які поширюються в інтернеті, пов'язані з темами ЄС, НАТО та імміграції, зазначає газета.

Європейські спецслужби виявили тисячі матеріалів, пов'язаних із дезінформацією, зазначає газета. Дослідники вважають, що ці матеріали могли побачити мільйони людей, стверджує The New York Times. В ЄС офіційно не обвинувачували Росію в підтримці якогось конкретного кандидата, зазначає газета.

Колишній аналітик ФБР і засновник некомерційної організації Advance Democracy Деніел Джонс заявив газеті, що метою дезінформації є не самі вибори, а підрив віри громадян ЄС у демократичні інститути.

Вибори до Європарламенту відбудуться в країнах-членах ЄС у період з 23 до 26 травня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА