16:27 14.05.2019

Екс-командувача Нацгвардії України Аллерова затримано за підозрою в заволодінні 81 млн грн - НАБУ

2 хв читати
Екс-командувача Нацгвардії України Аллерова затримано за підозрою в заволодінні 81 млн грн - НАБУ

Детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) у вівторок затримали колишнього командувача Національної гвардії України Юрія Аллерова за підозрою в заволодінні майном Головного управління Національної гвардії України в сумі понад 81 млн грн. Крім того, затримано генерального директора компанії-забудовника та оцінювача.

"14 травня 2019 року детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури затримали колишнього командувача Національної гвардії України за підозрою у заволодінні майном Головного управління Нацгвардії на 81,64 млн грн. Також затримано генерального директора компанії-забудовника та оцінювача", - йдеться в повідомленні на сайті НАБУ.

Дії екс-командувача НГУ та гендиректора компанії-забудовника кваліфіковано за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України, оцінювача - за ч. 5 ст. 27 ч. 5 ст. 191 КК України. Вирішується питання про повідомлення про підозру й обрання їм запобіжного заходу.

Слідство встановило, що в 2000-х роках Нацгвардія та компанія-забудовник уклали угоду, згідно з якою на території колишньої військової частини мали побудувати житловий комплекс із вбудованими паркінгами та нежитловими приміщеннями. В обмін на земельну ділянку площею майже 1 га в центрі Києва Нацгвардія мала отримати в житловому комплексі 50 квартир і 30 паркомісць.

Однак у 2016-2017 роках сторони уклали додаткові угоди, згідно з якими Нацгвардія відмовилася від цих квартир і паркомісць на Печерську в обмін на 65 квартир у будинку, який та сама компанія-забудовник будувала на околиці Києва, біля станції метро "Бориспільська".

Вартість цих квартир, як встановила проведена в рамках досудового розслідування експертиза, на 81 635 448 грн менша, ніж сума, в яку оцінено квартири, що мала отримати Нацгвардія відповідно до початкових домовленостей, зазначено в повідомленні.

Розслідування зазначених фактів детективи НАБУ здійснюють із грудня 2017 року за матеріалами журналістських розслідувань програми Bihus.Info.

Як повідомлялося, 7 травня президент України Петро Порошенко своїм указом звільнив командувача Нацгвардії України Ю.Аллерова.

У вівторок, 14 травня, детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП здійснювали обшуки за місцем роботи і проживання окремих посадових осіб Нацгвардії України, а також у низці приватних компаній.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

Сирський обговорив із командувачем оборони Данії потреби ЗС України та допомогу

Клименко про розстріл поліцейських у Вінницькій області: Цей трагічний випадок показує, що тилу для поліцейських немає

Ворог уранці атакував Одесу, пошкоджено об'єкт інфраструктури - ОВА

Окупанти обстріляли Суми, Білопілля та 13 сіл у Сумській і Чернігівській областях за добу, поранено двох мирних жителів

Зеленський підтримав реконструкцію міськлікарні №2 Кривого Рогу для лікування поранених військових

У Дніпрі завершено рятувальну операцію після ракетного удару РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА