16:27 14.05.2019

Екс-командувача Нацгвардії України Аллерова затримано за підозрою в заволодінні 81 млн грн - НАБУ

2 хв читати
Екс-командувача Нацгвардії України Аллерова затримано за підозрою в заволодінні 81 млн грн - НАБУ

Детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) у вівторок затримали колишнього командувача Національної гвардії України Юрія Аллерова за підозрою в заволодінні майном Головного управління Національної гвардії України в сумі понад 81 млн грн. Крім того, затримано генерального директора компанії-забудовника та оцінювача.

"14 травня 2019 року детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури затримали колишнього командувача Національної гвардії України за підозрою у заволодінні майном Головного управління Нацгвардії на 81,64 млн грн. Також затримано генерального директора компанії-забудовника та оцінювача", - йдеться в повідомленні на сайті НАБУ.

Дії екс-командувача НГУ та гендиректора компанії-забудовника кваліфіковано за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України, оцінювача - за ч. 5 ст. 27 ч. 5 ст. 191 КК України. Вирішується питання про повідомлення про підозру й обрання їм запобіжного заходу.

Слідство встановило, що в 2000-х роках Нацгвардія та компанія-забудовник уклали угоду, згідно з якою на території колишньої військової частини мали побудувати житловий комплекс із вбудованими паркінгами та нежитловими приміщеннями. В обмін на земельну ділянку площею майже 1 га в центрі Києва Нацгвардія мала отримати в житловому комплексі 50 квартир і 30 паркомісць.

Однак у 2016-2017 роках сторони уклали додаткові угоди, згідно з якими Нацгвардія відмовилася від цих квартир і паркомісць на Печерську в обмін на 65 квартир у будинку, який та сама компанія-забудовник будувала на околиці Києва, біля станції метро "Бориспільська".

Вартість цих квартир, як встановила проведена в рамках досудового розслідування експертиза, на 81 635 448 грн менша, ніж сума, в яку оцінено квартири, що мала отримати Нацгвардія відповідно до початкових домовленостей, зазначено в повідомленні.

Розслідування зазначених фактів детективи НАБУ здійснюють із грудня 2017 року за матеріалами журналістських розслідувань програми Bihus.Info.

Як повідомлялося, 7 травня президент України Петро Порошенко своїм указом звільнив командувача Нацгвардії України Ю.Аллерова.

У вівторок, 14 травня, детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП здійснювали обшуки за місцем роботи і проживання окремих посадових осіб Нацгвардії України, а також у низці приватних компаній.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НАТО зацікавлене в досвіді України у веденні комунікацій під час війни - Мінкультури

Окупанти вночі обстріляли Селидове, поранено 4 місцевих жителів - прокуратура

Окупанти обстріляли Конотоп, Середину-Буду і 23 села Сумської області за добу, про постраждалих не повідомляють

ЄС підготував законопроєкт про передачу Україні прибутку від заморожених активів РФ у липні поточного року - ЗМІ

На запорізькому напрямку воїни ССО спалили десять одиниць важкої та автотехніки ворога

Унаслідок обстрілів РФ на Донеччині за добу загинув один місцевий житель, ще п’ятеро дістали поранення

За добу окупанти обстріляли близько 20 населених пунктів Харківщини, постраждав мирний мешканець

В Одеській області вночі ліквідовано два розвідувальні дрони противника

У Херсонській області за добу через обстріли РФ загинуло троє людей

За добу Сили оборони ліквідували 840 окупантів і 30 артилерійських систем

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА