17:42 14.05.2019

Ситник своїми діями з втручання у вибори в США як мінімум перейшов грань політичної етики - Луценко

2 хв читати
Ситник своїми діями з втручання у вибори в США як мінімум перейшов грань політичної етики - Луценко

Дії директора Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артема Ситника з втручання в американські вибори як мінімум перейшли межу політичної етики, заявляє генпрокурор України Юрій Луценко.

"На жаль, до компанії (політичних - ІФ) скунсів Лещенка (народний депутат України Сергій Лещенко - ІФ) приєдналися ще й великі державні діячі, наприклад, керівник Національного антикорупційного бюро України. Всупереч спеціальному застереженню свого процесуального керівника, яким є Назар Холодницький (керівник САП - ІФ)... всупереч вимогам закону й елементарної політичної етики пан Ситник тоді ж, у середині 2016 року, повідомив американським ЗМІ про те, що прізвище Манафорта (колишній голова передвиборчого штабу президента США Дональда Трампа Пол Манафорт - ІФ), є в списках так званої чорної каси Партії регіонів. При цьому він зробив це точно знаючи, що одного підпису Манафорта там немає", - сказав Ю.Луценко журналістам у вівторок у Києві.

Він зазначив, що А.Ситник робив це "не просто так". "За його особистим зізнанням у телевізійному шоу на українському телебаченні, він розповідав про страшного проросійського Трампа, якого краще не підтримувати, а краще підтримувати Гілларі (кандидат на посаду президента США Гілларі Клінтон - ІФ", - додав генпрокурор.

"Очевидно, що керівник такого органу, агітуючи за конкретного кандидата, переступав межу, я сказав би, політичної етики. Більше того, пан Ситник у грудні минулого року на одній із приватних вечірок в одному з мисливських господарств... підтверджував, що знає, що Трамп був би краще для Америки, але ми були за Гілларі, оскільки це краще для нас", - сказав він.

Говорячи про дії директора НАБУ, Ю.Луценко зауважив: "Такі втручання і такі висловлювання під час політичної кампанії найголовнішого стратегічного союзника України, з моєї точки зору, якщо не потрапляють під Кримінальний кодекс, то точно потрапляють під моральну та політичну відповідальність".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЄС підготував законопроєкт про передачу Україні прибутку від заморожених активів РФ у липні поточного року - ЗМІ

На запорізькому напрямку воїни ССО спалили десять одиниць важкої та автотехніки ворога

Унаслідок обстрілів РФ на Донеччині за добу загинув один місцевий житель, ще п’ятеро дістали поранення

За добу окупанти обстріляли близько 20 населених пунктів Харківщини, постраждав мирний мешканець

В Одеській області вночі ліквідовано два розвідувальні дрони противника

У Херсонській області за добу через обстріли РФ загинуло троє людей

За добу Сили оборони ліквідували 840 окупантів і 30 артилерійських систем

Армія РФ за добу завдала 348 ударів по 14-ти населених пунктах Запорізької області

Авіація Сил оборони за добу атакувала дев’ять районів розташування військ РФ

На фронті відбулося понад 60 зіткнень, на новопавлівському напрямку ворог 25 разів намагався прорвати оборону

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА