19:01 14.05.2019

Стан здоров'я політв'язня Балуха значно погіршився

2 хв читати
Стан здоров'я політв'язня Балуха значно погіршився

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомила, що стан здоров'я українського політв'язня Володимира Балуха, який перебуває у виправній колонії м. Торжок Тверської області РФ, погіршився.

"Володимира тримають у ШІЗО колонії у жахливих умовах на воді та хлібі. Помістили його туди з незрозумілих причин майже відразу після етапування у цю колонію. Тюремники постійно продовжують термін тримання Володимира в штрафному ізоляторі, хоча за російським законодавством він становить лише 15 діб", - написала Л.Денісова на своїй сторінці у Facebook у вівторок.

Вона зазначила, що у В.Балуха значно погіршився стан здоров'я, а також можливі проблеми з нирками.

Крім того, Л.Денісова поінформувала, що В.Балух у своєму листі активістці Українського культурного центру в Криму повідомив про те, що до нього не допускають українських консулів за нібито його російське громадянство, яке з'явилось у нього через кримську прописку.

"Ми не маємо ніяких підтверджень цього і вважаємо його своїм громадянином", - підсумувала омбудсмен.

Як повідомлялося, В.Балуха засуджено за рішенням підконтрольного Росії Роздольненського райсуду Криму до п’яти років колонії за сукупністю двох кримінальних справ. Кримський фермер був фігурантом справи про незаконне зберігання зброї та вибухівки (ч. 1 ст. 222 та ч. 1 ст. 222.1) і ч. 2 ст. 321 Кримінального кодексу РФ (дезорганізація діяльності установ, що забезпечують ізоляцію від суспільства).

3 жовтня 2018 року т. зв. Верховний суд Криму пом'якшив на місяць вирок В.Балуху, якому раніше Роздольненський райсуд півострова призначив п’ять років колонії та 10 тисяч рублів штрафу.

У жовтні 2018 року уповноважений Верховної Ради з прав людини Л.Денісова заявила, що після рішення так званого Верховного суду про скорочення терміну українському політв'язню В.Балуху він може клопотати про умовно-дострокове звільнення. Проте підконтрольний Росії Керченський міський суд відмовив В.Балуху в УДЗ.

Із 29 березня В.Балух перебуває у виправній колонії в м. Торжок Тверської області (ФКУ ВК-4 УФСВП Росії у Тверській області).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА