07:03 15.05.2019

Син Трампа погодився дати свідчення перед комітетом з розвідки Сенату США

2 хв читати
Син Трампа погодився дати свідчення перед комітетом з розвідки Сенату США

Дональд Трамп-молодший погодився постати перед комітетом з розвідки Сенату США вдруге, тим самим виконавши повістку від голови Річарда Берра, повідомляє The Hill.

За даними джерел видання, Трамп-молодший уклав угоду у вівторок і погодився відповісти на запитання членів комітету в наступному місяці протягом двох-чотирьох годин.

Як зазначив один із співрозмовників газети, немає ніяких обмежень щодо тем для питань. Вони можуть стосуватися як проекту Trump Tower в Москві, так і зустрічі представників кампанії Трампа з російським адвокатом Наталією Весельницькою в червні 2016 року.

За словами іншого джерела, комітет заявив про 10 тем, які хотів би обговорити з сином президента. Однак узгоджені були тільки шість з них.

Обидві сторони також домовилися, що це буде остання поява Трампа-молодшого перед комітетом.

Комітет Берра веде переговори з Трампом-молодшим з грудня. Спочатку він погодився дати свідчення комітету в березні, але потім відмовився і переніс свою появу на квітень.

Коли син президента США знову порушив обіцянку постати перед комітетом минулого місяця, йому пригрозили повісткою до суду.

Президент Дональд Трамп у вівторок назвав поводження зі своїм старшим сином "дуже несправедливим".

"Це дійсно складна ситуація, тому що мій син провів, я думаю, більше 20 годин, надаючи свідчення, спецпрокурор Мюллер заявив, що все в порядку. А тепер вони хочуть, щоб він знову давав свідчення. Не знаю чому. Поняття не маю чому. Але мені це здається дуже несправедливим", - сказав Трамп журналістам у Білому домі.

Раніше повідомлялося, що Trump Organization в 2015-2016 роках, коли Трамп брав участь у передвиборчій кампанії в США, розглядала можливість зведення Trump Tower в Москві. До кінця січня 2016 року проект був згорнутий через проблеми з земельною ділянкою в Москві і отриманням дозволу на будівництво.

Весельницька була однією з учасниць зустрічі з сином Трампа, яка відбулася 9 червня 2016 року. Під час цієї зустрічі Трампу-молодшому нібито обіцяли передати компромат на Хілларі Клінтон, але ці відомості пізніше не підтвердилися.

Мін'юст США в квітні опублікував відредаговану версію доповіді спецпрокурора Роберта Мюллера про розслідування передбачуваного втручання Росії в президентські вибори США.

Розслідування спецпрокурора США Мюллера тривало близько двох років. Він дійшов висновку, що змови між штабом Трампа і РФ не було.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок атаки БПЛА в Одесі четверо постраждалих перебувають у лікарні, двоє з них - діти - Труханов

Верховна Рада має намір дозволити місцевому голові в певних випадках призначати старосту громади

ВР звільнила сімох членів Рахункової палати - нардеп

Окупанти обстріляли Харків, інформація про постраждалих уточнюється - мер

Спецпрокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом смерті мобілізованого дорогою до навчального центру на Закарпатті

Через ворожий обстріл у Новокаїрах постраждав чоловік - Херсонська ОВА

Ворог завдав ракетного удару по Дніпровському району, попередньо постраждали 4 людини - голова ОВА Лисак

Ексдепутата Запорізької міськради, який коригував ворожі ракети, засуджено до 15 років в'язниці

Україна і НАТО погодили план роботи на травень для активізації пропозицій до саміту альянсу у Вашингтоні - Міноборони

Європарламент підтримав лібералізацію торговельного режиму з Україною, посиливши захисні заходи для фермерів ЄС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА