12:46 15.05.2019

НАБУ повідомило про підозру в заволодінні майном екс-командувачу НГУ Аллерову, директору компанії-забудовника та оцінювачу, все троє в ІТТ

3 хв читати
НАБУ повідомило про підозру в заволодінні майном екс-командувачу НГУ Аллерову, директору компанії-забудовника та оцінювачу, все троє в ІТТ

Детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) повідомили колишньому командувачу Національної гвардії України (НГУ) Юрію Аллерову, генеральному директору компанії-забудовника та оцінювачу про підозру в заволодінні майном НГУ в сумі понад 81 млн грн.

"Екс-командувачу Нацгвардії, гендиректору компанії-забудовника та оцінювачу, затриманим 14 травня 2019 року, повідомлено про підозру у заволодінні майном ГУ Нацгвардії на 81,64 млн грн. Наразі всі підозрювані перебувають в ізоляторі тимчасового тримання. Вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу", - йдеться в повідомленні на сторінці НАБУ у Facebook.

Як повідомлялося, детективи НАБУ 14 травня затримали колишнього командувача НГУ Аллерова за підозрою в заволодінні майном Головного управління Нацгвардії в сумі понад 81 млн грн, затримано також генерального директора компанії-забудовника та оцінювача.

Дії екс-командувача НГУ та гендиректора компанії-забудовника кваліфіковано за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України, оцінювача - за ч. 5 ст. 27 ч. 5 ст. 191 КК України.

Слідство встановило, що в 2000-х роках Головне управління внутрішніх військ МВС України (згодом реорганізовано в ГУ НГУ) та компанія-забудовник уклали угоду, згідно з якою на території колишньої військової частини мали побудувати житловий комплекс зі вбудованими паркінгами і нежитловими приміщеннями. В обмін на земельну ділянку площею близько 1 га в центрі Києва Нацгвардія мала отримати в житловому комплексі 50 квартир і 30 паркомісць.

Проте в 2016-2017 роках сторони уклали додаткові угоди, згідно з якими Нацгвардія відмовилася від цих квартир і паркомісць на Печерську в обмін на 65 квартир у будинку, який та сама компанія-забудовник будувала на околиці Києва, біля станції метро "Червоний хутір" (раніше в повідомленні НАБУ називалася станція метро "Бориспільська" - ІФ).

У Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі, у свою чергу, поінформували, що після укладення між МВС і будівельною компанією договору проектування та будівництва житлового будинку на території Печерського району Києва, який згодом був розбудований у житловий комплекс "Аристократ", група осіб, зокрема посадові особи НГУ, за попередньою змовою ухвалила рішення про укладення додаткових угод для обміну нерухомого майна в ЖК "Аристократ" на нерухоме майно в ЖК "Оберіг" з метою заволодіння частиною зазначеного майна під час обміну.

Для реалізації плану задіяли людину, яка здійснила оцінку майна з метою зменшити кількість нерухомості в ЖК "Оберіг" та ЖК "Казка", яке мало бути передано під час обміну шляхом безпідставного заниження вартості нерухомого майна в ЖК "Аристократ" та збільшення вартості такого майна в ЖК "Оберіг".

Унаслідок укладення та виконання додаткових угод, якими змінено предмет договору в частині нерухомого майна, яке мало бути передане Нацгвардії, втрачено активи на загальну суму 81 635 448 грн, зазначили в САП.

Як повідомлялося, 7 травня президент України Петро Порошенко своїм указом звільнив командувача Нацгвардії України Аллерова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

Українська авіація за добу завдала ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

ЗС України відбили 59 атак окупантів за добу на шести напрямках

ВР ухвалила в першому читанні законопроєкт про посилення відповідальності за незаконний обіг підакцизних товарів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА