15:17 15.05.2019

ЄСПЛ призначив слухання у справі "Україна проти Росії (Крим)" на 11 вересня -

2 хв читати
ЄСПЛ призначив слухання у справі "Україна проти Росії (Крим)" на 11 вересня -

Засідання Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ), під час якого відбудуться слухання у справі "Україна проти Росії (Крим)", призначено на 11 вересня, повідомив заступник міністра юстиції - уповноважений у справах ЄСПЛ Іван Ліщина.

"Секретаріат уповноваженого з питань ЄСПЛ отримав листа, на який ми чекали з лютого цього року. Засідання суду стосовно прийнятності 20958/14 (по Криму) призначено на 11 вересня 2019 р. Тримаємо кулаки та перехрещені пальці, щоб цього разу воно відбулося", - написав Ліщина на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Як повідомлялося, в лютому секретаріат уповноваженого у справах ЄСПЛ у відповідь на повідомлення суду про перенесення дати усних слухань у справі "Україна проти Росії (Крим)", раніше намічених на 27 лютого, направив відповідний запит до ЄСПЛ із проханням призначити в найкоротші терміни нову дату слухання.

"Щойно Велика палата ЄСПЛ ухвалить рішення про нову дату слухання, ми в найкоротші терміни повідомимо про це ЗМІ і громадськості та запросимо на ці слухання, як попередньо і планували", - повідомив Ліщина.

Раніше передбачалося, що 27 лютого в Страсбурзі розпочнуться слухання за першим із п'яти позовів, поданих раніше Україною до ЄСПЛ проти РФ. Міністр юстиції України Павло Петренко нагадав, що перші справи про порушення РФ прав людини на території Криму, Донецької та Луганської областей були подані до ЄСПЛ ще в 2014-2015 роках. Протягом 2018 року було подано два нові позови - про порушення прав політичних в'язнів і про захоплених українських моряків.

Нині у провадженні ЄСПЛ перебувають п’ять справ України проти РФ: "Україна проти Росії (Крим)" щодо порушень прав людини на території АР Крим унаслідок анексії РФ, "Україна проти Росії (Донбас)" щодо порушень прав людини на окремих територіях Донецької та Луганської областей". Також йдеться про позови щодо фактів викрадення на території Донецької та Луганської областей дітей-сиріт і дітей-інвалідів бойовиками та їх переміщення на територію РФ, порушення Росією прав українських політичних в'язнів і захоплення українських моряків.

Проте на початку лютого ЄСПЛ переніс раніше заплановані на 27 лютого публічні слухання позову України проти РФ щодо Криму на невизначений термін. Причини такого рішення в ЄСПЛ не уточнили.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА