15:43 15.05.2019

Депутату Київської облради повідомлено про підозру в рейдерському захопленні агрокомплексу, що належав загиблому в АТО добровольцю зі США,

2 хв читати
Депутату Київської облради повідомлено про підозру в рейдерському захопленні агрокомплексу, що належав загиблому в АТО добровольцю зі США,

Депутату Київської обласної ради Віталію Карлюку повідомлено про підозру в причетності до рейдерського захоплення агрокомплексу, який належав загиблому в зоні проведення антитерористичної операції (АТО) добровольцю зі США (українського походження) Марку (Маркіяну) Паславському, повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко.

"У резонансній справі про рейдерське заволодіння агрокомплексом "Русава-К", який належав загиблому в АТО добровольцю... Марку Паславському, оголошено підозру депутату Київської облради В.Карлюку", - написав генпрокурор на своїй сторінці у Facebook у середу.

Як повідомлялося, у квітні 2016 року прокуратура Київської області повідомила про підозру у скоєнні злочину й оголосила в міжнародний розшук колишнього учасника ТОВ "Русава-К", підозрюваного в незаконному заволодінні майном підприємства, засновником якого був загиблий в АТО доброволець, громадянин США українського походження Маркіян-Григорій Паславський (позивний "Марко").

За інформацією прокуратури, після смерті Паславського з'явилися нові власники агрокомпанії, які підробили протокол загальних зборів учасників ТОВ "Русава-К". Унаслідок таких незаконних дій були виведені зі складу засновників товариства власник 3% акцій і компанія-засновниця, представником якої був Паславський.

Крім того, за результатами проведення судово-технічної експертизи з’ясовано, що договір купівлі-продажу про продаж частки статутного капіталу ТОВ "Русава-К" виготовлено й підписано вже після загибелі Паславського.

Паславський загинув 19 серпня 2014 року в Іловайську. Будучи громадянином США українського походження, він брав участь в антитерористичній операції у складі добровольчого батальйону "Донбас".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

27 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Ізраїль готовий дати "останній шанс" переговорам для угоди з ХАМАС щодо заручників

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

Президент Польщі заявив про готовність надати військову допомогу Литві

Кличко: Пацієнтів і медперсонал лікарень на вулиці Богатирській вже евакуювали

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА