20:37 15.05.2019

Порошенко сподівається, що ЄС і США додатково посилять санкції проти Росії

2 хв читати
Порошенко сподівається, що ЄС і США додатково посилять санкції проти Росії

Президент України Петро Порошенко сподівається, що Захід посилить санкції проти Росії, та вдячний за підтримку країнам Євросоюзу та США, яку отримала Українська держава.

"По-перше, (президент РФ Володимир - ІФ) Путін не може повірити, що Європейський Союз може так довго зберігати єдність і солідарність з Україною", - сказав Порошенко в інтерв'ю виданню Politico, повідомляє в середу ввечері прес-служба глави Української держави.

"Він (Путін - ІФ) не може уявити, що це буде відбуватися протягом п'яти років. І в цій ситуації я хочу подякувати Європейському Союзу, особливо канцлеру (ФРН Ангелі - ІФ) Меркель, французьким президентам - (Франсуа - ІФ) Олланду та (Еммануелю - ІФ) Макрону. Я хочу подякувати (голові Європейської ради - ІФ) Дональду Туску, який відігравав величезну роль. Я хочу подякувати (голові Європейської Комісії - ІФ) Жан-Клоду Юнкеру. Я хочу подякувати лідерам Європейського Союзу, які навіть у цій ситуації можуть досягти цих результатів, демонструючи, що цінності Європейського Союзу є набагато важливішими, ніж запропоновані Путіним гроші за скасування санкцій", - наголосив глава Української держави.

Порошенко висловив переконання, що санкції - це мотивація для Путіна сидіти за столом переговорів. "Чи були ефективні санкції? Впевнений, що так", - додав він.

За словами президента України, за період дії санкцій країна-агресор зазнала значних втрат, які відчутно позначилися на її економіці. "Росія втратила $150 млрд і 10% ВВП через санкції, а також десять років розвитку в найбільш чутливих секторах російської економіки", - сказав глава держави.

"Що є позитивним для Європи? Росія починає витрачати значно менше на військовий комплекс через санкції. І незважаючи на всі суперечки Європа разом зі Сполученими Штатами, разом з усіма країнами G7 зберігає єдність принаймні в питанні України. Але я хочу більше санкцій. Якщо Росія здійснила акт агресії в нейтральних водах Чорного моря проти наших військових суден, має бути покарання, тому що це акт агресії", - наголосив Порошенко.

За словами глави держави, додаткові санкції могли б стосуватися банківського сектора, питань товарів подвійного призначення тощо.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА