21:16 15.05.2019

НАБУ жодним чином не могло впливати на вибори президента США, подібні звинувачення - політична гра

3 хв читати
НАБУ жодним чином не могло впливати на вибори президента США, подібні звинувачення - політична гра

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) ніяк не могло впливати на хід виборів президента США в 2016 році, і звинувачення, які звучать на адресу Бюро, є елементом політичної гри, заявляє директор НАБУ Артем Ситник.

"Наша позиція послідовна, починаючи з 2016 року, коли почалися такі звинувачення. НАБУ не могло жодним чином втручатися в процес виборів у США, тому всі ці звинувачення - це політична гра", - сказав він журналістам у середу в Києві.

Ситник зазначив, що, на жаль, у цій політичній грі бере участь і Генеральний прокурор України Юрій Луценко.

Раніше 14 травня генпрокурор України Луценко на брифінгу завив, що дії директора НАБУ Ситника з втручання в американські вибори як мінімум перейшли межу політичної етики. "Всупереч спеціальному застереженню свого процесуального керівника, яким є Назар Холодницький (керівник САП - ІФ), .. всупереч вимогам закону і елементарної політичної етики пан Ситник тоді ж, у середині 2016 року, повідомив американським ЗМІ про те, що прізвище Манафорта (колишній глава передвиборчого штабу президента США Дональда Трампа Пол Манафорт - ІФ), є в списках так званої "чорної каси" Партії регіонів. При цьому він зробив це, точно знаючи, що одного підпису Манафорта там немає", - сказав Ю.Луценко журналістам.

Як повідомлялося, 15 березня 2019 року в ефірі програми "Право на владу" генпрокурор Юрій Луценко повідомив про заяву, що надійшла від позафракційного народного депутата Бориса Розенблата, який стверджував про нібито передачу директором НАБУ А.Ситником у США т.зв. "чорної бухгалтерії" Партії регіонів для підтримки Гілларі Клінтон на президентських виборах. Він додав, що незабаром ДБР приступить до обробки цієї справи.

22 березня в НАБУ заявили, що його детективи не збирали і нікому не передавали жодних доказів протиправної діяльності американського політтехнолога Пола Манафорта, і спростували заяву Ю.Луценка про їх можливий вплив на вибори президента США, назвавши її абсурдною спробою дискредитувати Бюро.

Зі свого боку керівник САП Назар Холодницький, коментуючи цю ситуацію, сказав: "Якщо він (Ситник) дійсно побачив себе геополітиком і допомагав Гілларі, то треба робити висновки, це неправильно ... У мене з ним (з Ситником) у 2016 році була розмова на конференції в Панамі, і він мені також говорив, що хоче допомогти Гілларі. На моє запитання "де ти, а де Гілларі," відповіді не було".

Витік записів так званої "чорної бухгалтерії" в ЗМІ США, також відомої як "амбарної книги" Партії регіонів, стала причиною відставки П.Манафорта з кампанії Д. Трампа і привела до одного з ключових обвинувачень в розслідуванні змови з РФ, яке переслідує Д. Трампа протягом останніх двох з половиною років. За даними The New York Times, в "чорній бухгалтерії" прізвище Манафорта згадується 22 рази. Загалом йшлось про виплати на суму в $ 12,7 млн, здійснені протягом 2007-2012 років.

Печерський районний суд м.Києва 8 квітня 2019 року призначив комп'ютерно-технічну експертизу та експертизу звукозапису аудіофайлів, на яких людина з голосом, схожим на А.Ситника, розповідає про свою роль під час виборів президента США.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок атаки БПЛА в Одесі четверо постраждалих перебувають у лікарні, двоє з них - діти - Труханов

Верховна Рада має намір дозволити місцевому голові в певних випадках призначати старосту громади

ВР звільнила сімох членів Рахункової палати - нардеп

Окупанти обстріляли Харків, інформація про постраждалих уточнюється - мер

Спецпрокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом смерті мобілізованого дорогою до навчального центру на Закарпатті

Через ворожий обстріл у Новокаїрах постраждав чоловік - Херсонська ОВА

Ворог завдав ракетного удару по Дніпровському району, попередньо постраждали 4 людини - голова ОВА Лисак

Ексдепутата Запорізької міськради, який коригував ворожі ракети, засуджено до 15 років в'язниці

Україна і НАТО погодили план роботи на травень для активізації пропозицій до саміту альянсу у Вашингтоні - Міноборони

Європарламент підтримав лібералізацію торговельного режиму з Україною, посиливши захисні заходи для фермерів ЄС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА