07:54 16.05.2019

За минулу добу бойовики 24 рази обстрілювали позиції ЗС України на Донбасі, без втрат

2 хв читати
За минулу добу бойовики 24 рази обстрілювали позиції ЗС України на Донбасі, без втрат

За минулу добу бойовики 24 рази обстріляли позиції Збройних сил України на Донбасі, без втрат, повідомляє прес-центр Операції об'єднаних сил (ООС).

"15 травня озброєні формування Російської Федерації 24 рази порушили режим припинення вогню, з них дев'ять разів - із застосуванням заборонених мінськими угодами мінометів калібрів 120 і 82 мм. Втрат серед військовослужбовців Об'єднаних сил немає", - йдеться у зведенні, оприлюдненому на сторінці прес-центру штабу в соцмережі Фейсбук у четвер уранці.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник 18 разів обстріляв позиції Об'єднаних сил. Зокрема, двічі з мінометів калібрів 120 і 82 мм, гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів - поблизу Павлополя, з мінометів калібру 120 мм - у Мар'їнки, тричі з мінометів калібру 82 мм, протитанкових ракетних комплексів і станкових протитанкових гранатометів - поблизу н. п. Миколаївка, з мінометів калібру 82 мм, автоматичних станкових гранатометів і стрілецької зброї - біля н.п. Новотроїцьке, п'ять разів з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї - у Авдіївки, двічі з гранатометів різних систем і стрілецької зброї - неподалік н.п. Новоселівка Друга, зі станкових протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів - близько села Лебединське, зі станкових протитанкових гранатометів і стрілецької зброї - у н.п. Талаківка, з автоматичних станкових гранатометів - біля н.п. Піски, з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї - у н.п. Гнутове.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" бойовики обстріляли позиції українських захисників шість разів. Зокрема, двічі з мінометів калібру 82 мм - поблизу н.п. Золоте-4, з мінометів калібру 82 мм, автоматичних станкових гранатометів і стрілецької зброї - у н.п. Південний, з мінометів калібру 82 мм - біля н.п. Новгородське, з озброєння бойових машин піхоти і великокаліберних кулеметів - навколо н.п. Піщане, зі стрілецької зброї - у н.п. Щастя.

За даними української розвідки 15 травня один бойовик знищений, також противник втратив один безпілотний літальний апарат.

"З початку поточної доби ворог тричі обстріляв наші позиції в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід". Зокрема, з мінометів калібру 82 мм, автоматичних станкових гранатометів і стрілецької зброї - у населеного пункту Новотроїцьке, зі станкових протитанкових гранатометів і стрілецької зброї - поблизу села Богданівка, з автоматичних станкових гранатометів - біля населеного пункту Павлопіль", - додали в штабі.

Також у штабі ООС додали, що з початку доби втрат серед військовослужбовців Об'єднаних сил немає.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА