08:29 16.05.2019

Позов Розенблата до президента і директора НАБУ абсурдний

2 хв читати
Позов Розенблата до президента і директора НАБУ абсурдний

Директор Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артем Ситник заявляє, що позов народного депутата України Борислава Розенблата до президента України Петра Порошенка про відсутність у нього повноважень призначати директора НАБУ і до самого Ситника про відсутність у нього компетенції займати цю посаду є абсурдним і носить політичний підтекст.

"Після того, як з пана Розенблата було знято недоторканність, він направив до суду багато позовів. Деякі з них розглянуті, деякі ні. Деякі з них дуже абсурдні, зокрема, і цей", - сказав він журналістам в середу, коментуючи поданий нардепом позов до Окружного адміністративного суду м.Києва.

Ситник вказав, що директор НАБУ призначається через конкурс, і указ президента про його призначення може бути скасований виключно з підстав, вказаних у законі.

"У тому, про що ви сказали (що викладено в позові Розенблата - ІФ), таких підстав немає, тому що цей позов більше з певним політичним підтекстом", - підкреслив Ситник.

Раніше цього дня прес-служба Окружного адміністративного суду м.Києва повідомила, що до суду надійшов позов народного депутата Розенблата до президента України Порошенка і директору НАБУ Ситника, в якому нардеп просить суд встановити відсутність у президента України повноважень щодо призначення директора НАБУ. Серед інших вимог позову - встановити відсутність у Ситника компетенції щодо виконання обов'язків директора НАБУ і визнати протиправними його дії на цій посаді. Суд вирішує питання про відкриття провадження у адмінсправі.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВР удосконалить порядок ведення військового обліку під час війни

Посол України в США: Сенат розпочне розгляд законопроєкту про допомогу Україні о 20:00 за Києвом

У ХАРКОВІ ЧУТИ ВИБУХИ - ВЛАДА

Зеленський розраховує на допомогу Данії в пошуку додаткових систем ППО для Миколаївської області

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення заступника голови Дніпровського РУ ГУНП на 14 млн грн

Європарламент 14-й раз відклав погашення бюджету Ради й Ради ЄС 2022 року, яке раніше відкладали через вимогу надати Україні Patriot

НАТО проведе неформальну нараду глав МЗС країн Альянсу в Празі 30-31 травня

Через обстріл у Козацькому загинула жінка - Херсонська ОВА

Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт, що пропонує вдосконалити систему початкової загальновійськової підготовки

Ворог атакував Полтавщину, попередньо, без жертв і постраждалих - голова ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА