08:48 16.05.2019

Філіппіни відкликали посла і консулів в Канаді через сміття

2 хв читати
Філіппіни відкликали посла і консулів в Канаді через сміття

Влада Філіппін відкликала посла і консулів в Канаді через те, що канадський уряд не зміг почати відвантаження сміття, ввезеного на Філіппіни в 2013 році.

"Вчора опівночі листи про відкликання нашого посла і консулів були спрямовані в Канаду. Очікується, що вони прибудуть сюди приблизно через день", - написав міністр закордонних справ Філіппін Теодоро Локсин-молодший у своєму Твіттері.

Він зазначив, що Канада пропустила крайній термін для усунення проблеми (15 травня), і Маніла має намір зберігати неповну дипломатичну присутність в Канаді доти, поки сміття не буде вивезене з території Філіппін.

Відносини між двома країнами погіршилися після того, як канадська компанія в 2013 і 2014 роках відправила близько 100 вантажних контейнерів зі сміттям у філіппінські порти. Президент Філіппін Родріго Дутерте погрожував відправити сміття назад в Канаду, і навіть обіцяв оголосити їй війну.

Пізніше представник президента заявив, що це була фігура мови і що Філіппіни не мають наміру вступати в збройний конфлікт з Канадою через сміття.

Після цього канадський уряд взяв на себе зобов'язання відвантажити сміття з філіппінської землі, а Маніла заявила, що Оттава візьме на себе витрати з вивезення.

Минулого тижня митне бюро Філіппін повідомило, що готове відправити сміття назад. Однак Канаді потрібно ще кілька тижнів для підготовки необхідної документації.

Нині, згідно з даними міністерства фінансів Філіппін, у країні залишається близько 69 контейнерів зі сміттям. 34 вже були утилізовані.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА