14:20 16.05.2019

Порошенко підписав ратифікацію договору з Францією про надання до EUR64 млн кредиту на проект постачання води до Маріуполя

2 хв читати
Порошенко підписав ратифікацію договору з Францією про надання до EUR64 млн кредиту на проект постачання води до Маріуполя

Президент України Петро Порошенко підписав закон про ратифікацію договору між урядами України та Франції щодо офіційної підтримки проекту з постачання питної води до міста Маріуполя (Донецька обл.).

"Підписав закон про підтримку проекту з постачання питної води до Маріуполя. Відповідний договір між урядами України та Франції ратифікував український парламент. За договором буде виділено близько EUR64 млн на фінансування цього проекту", - написав Порошенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook у четвер.

Він зазначив, що відсутність якісної питної води була багаторічною проблемою міста.

"Давно працювали з мером Маріуполя Вадимом Бойченком над вирішенням питання забезпечення водопостачання. Також вдячний нашим партнерам - Французькій Республіці, які допомагають Україні у вирішенні цієї проблеми. Сподіваюся, й інші регіони надихнуться прикладом Маріуполя", - написав президент.

Як повідомлялося, 25 квітня 2019 року Верховна Рада ратифікувала договір між урядами України та Франції щодо офіційної підтримки проекту з постачання питної води до Маріуполя. За ратифікацію проголосували 258 народних депутатів на пленарному засіданні парламенту в четвер.

Згідно з текстом рамкового договору, французька сторона надає Україні кредит у розмірі, що не перевищує EUR64 млн, на реалізацію проекту з постачання питної води до Маріуполя.

Договір також передбачає розробку генерального плану щодо вдосконалення системи водопостачання та водовідведення Маріуполя до 2040 року.

У пояснювальній записці до законопроекту про ратифікацію зазначено, що проект передбачатиме будівництво та запуск у Маріуполі сучасних фільтрувальних станцій, а також модернізацію наявної системи централізованого водопостачання і водовідведення для скорочення витрат питної води та скидання каналізаційних вод у навколишнє середовище.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА