14:29 16.05.2019

Священний синод ПЦУ відбудеться 24 травня - митрополит Епіфаній

2 хв читати
Священний синод ПЦУ відбудеться 24 травня - митрополит Епіфаній

Священний синод Православної церкви України (ПЦУ) відбудеться 24 травня, повідомив її предстоятель, митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

"Ми плануємо 24-го (травня - ІФ) провести засідання Священного синоду", - сказав митрополит Епіфаній в інтерв'ю ВВС News Україна, оприлюдненому в четвер.

За його словами, на синоді обговорюватиметься загальний стан справ у ПЦУ. Епіфаній не виключив, що, "можливо, буде надано оцінку тим діям, які до цього часу були зроблені".

Митрополит також зазначив, що після президентських виборів процес переходу парафій до ПЦУ уповільнився.

"Після виборів ми бачимо, що справді процес переходу парафій дещо призупинився, але я вірю, що з часом це знову буде відновлено, оскільки є багато парафій, які очікують, які визначаються і поступово переходитимуть і долучатимуться до нашої церкви", - сказав митрополит Епіфаній.

Він також відкинув звинувачення, які почесний патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет висловив днями на його адресу, зокрема, що він не є самостійною фігурою і сам говорив про це Філарету.

"Так, але я говорив про те, що я як предстоятель самостійно, тобто одноосібно, можу приймати не всі рішення. Тому 15 грудня на Об'єднавчому соборі ми заклали іншу модель керівництва церквою. Я одноосібно як предстоятель не маю права змінювати статут, не маю права порушувати канонічний порядок", - сказав митрополит Епіфаній.

Він також назвав неправдивими розмови про те, що в патріарха Філарета можуть забрати Київську кафедру або Володимирський собор.

"Не потрібно слухати плітки. Ніхто не намагається нічого "відібрати". Під час засідання Священного синоду це була моя чітка позиція: ми не просто залишаємо патріарху Володимирський собор і резиденцію на вул. Пушкінській, а залишаємо управління парафіями міста Києва. Єпархію і все, що наразі перебуває в складі єпархії міста Києва, крім Михайлівського Золотоверхого собору, який є моїм кафедральним собором. Розмови про те, що щось відбиратиметься, не відповідають дійсності", - наголосив митрополит Епіфаній.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА