16:04 16.05.2019

САП порушила справу за фактом можливого отримання хабара Лещенком, а нардеп подає позов на прокуратуру про захист честі

2 хв читати
САП порушила справу за фактом можливого отримання хабара Лещенком, а нардеп подає позов на прокуратуру про захист честі

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) відкрила кримінальне провадження за фактом можливого отримання хабара народним депутатом України Сергієм Лещенком, його викличуть на допит.

"Відповідно до опублікованої у ЗМІ інформації народний депутат систематично отримував мільйонні хабарі від підприємця за лобіювання бізнес-інтересів останнього, а саме здійснення впливу на посадовців органів влади та правоохоронних органів, а також формування необхідних суспільних думок у медіапросторі. З метою перевірки викладених у публікації фактів прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури зареєстровано кримінальне провадження за попередньою правовою кваліфікацією ч. 4 ст. 368 КК України та викликано на допит народного депутата України Сергія Лещенка", - зазначено в повідомленні САП на сторінці в соцмережі Facebook у четвер.

Досудове розслідування в зазначеному провадженні доручено Національному антикорупційному бюро України, а САП здійснюватиме процесуальне керівництво.

У САП зазначили, що в деяких ЗМІ з'явилася інформація про те, що Лещенко купив елітну квартиру в центрі столиці за кошти, нібито отримані як неправомірна вигода.

У відповідь на це сам нардеп Лещенко написав на своїй сторінці в соцмережі Facebook: "Два дні тому горе-прокурор Луценко обіцяв мені підозру за справу Манафорта (американського політтехнолога Пола Манафорта - ІФ). Сьогодні він оголошує про відкриття кримінальної справи за отримання хабара у вигляді квартири. Мені вже самому цікаво, куди далі заведе його фантазія".

Лещенко закликав генерального прокурора Юрія Луценка негайно внести подання до Верховної Ради про зняття з нього депутатської недоторканності. "Обирайте самі, в якій справі - щодо Манафорта, щодо квартири, за незаконну критику генпрокурора або його кума й начальника Порошенка (президента України Петра Порошенка - ІФ). Я тут, і я готовий голосувати. Досить рятувати себе на посаді за рахунок створення навколо мене дешевих інформаційних приводів. Історія з квартирою вже закінчилася два роки тому рішенням суду, а також закриттям провадження самою прокуратурою за статтею "відсутність події злочину", - написав нардеп.

"Також я подаю позов на Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру про захист честі та гідності", - написав Лещенко й запросив журналістів на брифінг в четвер о 16:30 біля центрального входу до Верховної Ради.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА